Més de 35.000 escolars del Camp de Tarragona participen a la campanya "A l'escola la fruita entra sola"

query_builder   17 abril 2013 17:21

event_note Nota de premsa

Més de 35.000 escolars del Camp de Tarragona participen a la campanya "A l'escola la fruita entra sola"

 

Es tracta d’una iniciativa de la Unió Europea que a Catalunya coordina el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, el de Salut i el d’Ensenyament
 
 
Presentació de la Campanya

 

La campanya "A l’escola la fruita entra sola" és un pla interdepartamental gràcies al qual els escolars dels centres públics i privats que sol·liciten formar-ne part reben fruita fresca a l’escola i realitzen tallers i activitats al centre per estimular-ne el consum.
 
Els objectius d’aquest pla són: oferir fruita gratuïta durant els esmorzars i/o berenars dins del centre escolar; informar sobre els beneficis de l’increment del consum de fruites i verdures; i proposar el consum de fruites com una alternativa excel·lent al consum d’altres aliments amb menys qualitat nutricional
 
Al Camp de Tarragona hi ha adscrites 159 escoles i es beneficien d’aquesta iniciativa 37.371 escolars. A la ciutat de Tarragona 7.384 nens d’11 centres participen en aquest programa.
 
La campanya s’ha presentat al CEIP Mare de Déu del Miracle de Tarragona, que compta amb 270 nens dins del projecte. A la presentació hi han participat el gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, Josep Mercadé; conjuntament amb la delegada d’Ensenyament, Àngels Gonzàlez i el delegat d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Anton Ballvé.
 
A tot Catalunya hi ha 1.462 escoles adscrites amb 345.950 escolars. Durant el curs escolar, una setmana de cada mes, es distribueix fruita i/o verdura seleccionada en funció de l’estació de l’any, la proximitat de la producció i la qualitat. Durant els mesos que resten de curs es distribuiran maduixot, poma i taronja (abril); pera i plàtan (maig) i poma, cirera o albercoc (juny).
 
Més informació aquí.
 
 
Tarragona, 17 d’abril de 2013