El PDU del Circuit de Catalunya impulsarà activitats i serveis relacionats amb el motor

query_builder   17 abril 2013 17:52

event_note Nota de premsa

El PDU del Circuit de Catalunya impulsarà activitats i serveis relacionats amb el motor

Representants de les diferents administracions i entitats, reunits avui
  • El Pla director urbanístic ha d’establir els criteris per revisar l’actual ordenació urbanística del circuit.
 
  • El Departament de TES s’ha reunit avui amb els alcaldes de Granollers, Parets del Vallès i Montmeló, així com amb representants del Circuit de Catalunya i del RACC.
 
 
 
L’any 2008, el llavors Departament de Política Territorial i Obres Públiques va acordar iniciar la redacció del Pla director urbanístic (PDU) del Circuit de Catalunya, una infraestructura que abasta part dels termes municipals de Granollers, Parets del Vallès i Montmeló. En aquell moment feia vint anys de la redacció del Pla especial d’assignació d’usos que va permetre construir el circuit i es feia patent la necessitat d’un nou marc urbanístic per fer front a les demandes i necessitats d’una instal·lació de màxim nivell.
 
Tot i això, el PDU no es va arribar a formular en aquell moment, motiu pel qual el Departament de Territori i Sostenibilitat va decidir impulsar de nou la redacció del PDU el passat juliol de 2012. Avui, representants del Govern, dels ajuntaments implicats, del Circuit de Catalunya i del RACC han acordat reforçar el Circuit de Catalunya com a pol d’activitat econòmica tot impulsant activitats d’oci i de serveis relacionats amb el món del motor, que el PDU haurà de recollir i regular. L’objectiu és enfortir la posició del Circuit com un equipament de competitivitat territorial.
 
 
En la trobada han participat el director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra; el director d’INCASÒL, Damià Calvet; el director general del Circuit de Catalunya, Salvador Servià; el director de l’àrea esportiva del RACC, Aman Barfull; l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral; l’alcalde de Parets del Vallès, Sergi Mingote, i l’alcalde de Montmeló, Antoni Guil, entre d’altres.
 
Acord supramunicipal
 
L’objectiu principal del Pla director serà constituir un marc d’acord supramunicipal per tal de dirigir el model urbanístic cap a un desenvolupament equilibrat dels municipis, compatible amb les necessitats derivades de la gestió del circuit.
 
El nou document realitzarà una diagnosi de l’àmbit territorial on s’ubica aquesta infraestructura i establirà els criteris urbanístics que han de permetre revisar l’ordenació actual en base als següents requeriments:
 
  • Replantejament de la mobilitat, amb l’ordenació d’accessos i aparcaments.
  • Adequació dels paràmetres urbanístics vinculats a l’edificació i als usos, que garanteixin la correcta implantació de les edificacions vinculades al circuit.
  • Implantació dimensionada de les xarxes d’infraestructures tècniques que són necessàries per al funcionament de la instal·lació.
  • Inclusió dels requeriments per a la integració ambiental i paisatgística del circuit per tal d’aminorar l’impacte de la instal·lació en el seu entorn.
  • Definir i ordenar els usos de l’entorn del Circuit per tal de fer d’aquesta zona un pol d’atractivitat d’activitats vinculades al motor.
  • Especialització dels polígons industrials.
  • Implantació d’activitats d’oci i lleure, d’innovació tecnològica i educació.
 
 
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 94