Benestar Social i Família atorga el Premi Joventut 2012 a l'autora d'una tesi doctoral sobre la pagesia jove

També s'han resolt les dues beques per a tesis doctorals en matèria de joventut i els ajuts a estudis i anàlisi en aquesta mateixa temàtica

query_builder   17 abril 2013 18:27

event_note Nota de premsa

Benestar Social i Família atorga el Premi Joventut 2012 a l'autora d'una tesi doctoral sobre la pagesia jove

També s'han resolt les dues beques per a tesis doctorals en matèria de joventut i els ajuts a estudis i anàlisi en aquesta mateixa temàtica

El Departament de Benestar Social i Família, a través de l’Agència Catalana de la Joventut, ha atorgat el Premi Joventut 2012 a Neus Monllor i Rico per la seva tesi Explorant la pagesia: camins, pràctiques i actituds en el marc d’un nou paradigma agrosocial. Aquest premi, que s’atorga en col·laboració amb l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), es concedeix al millor treball o projecte final de carrera, tesi de llicenciatura, treball final de màster, treball de recerca del Diploma d’Estudis Avançats (DEA) o tesi doctoral de l’àmbit de les ciències socials i humanitats que analitzi la realitat juvenil actual de Catalunya des d’una perspectiva general o sobre algun dels seus aspectes, preferentment sobre joves de 16 a 29 anys.
 
Aquests treballs han de tenir una extensió mínima de 50.000 paraules, han de ser originals, inèdits, en català i no haver resultat premiats en altres concursos. Aquest premi és compatible amb l’obtenció d’altres beques, ajuts o subvencions per a l’elaboració dels treballs o projectes que es presentin a d’altres convocatòries.
 
Al mateix temps, també s’ha donat a conèixer les dues persones que han obtingut beca per a tesis doctorals en matèria de joventut: Ariadna Fernández, per a Joves i comunicació. Anàlisi dels nous hàbits de consum de mitjans i informació, i Marta Curran, per Masculinització del fenomen de l’abandonament escolar a Catalunya. L’objectiu d’aquestes beques és promoure i estimular entre els investigadors i les investigadores la realització de tesis doctorals sobre la realitat juvenil actual a Catalunya i les polítiques de joventut al nostre país, per tal de fomentar la formació investigadora en aquesta matèria. Les tesis s’han de centrar, exclusivament, en l’anàlisi de la població de 16 a 29 anys i/o en les polítiques que s’hi adrecen.
 
Pel que fa als ajuts a projectes d’estudi i anàlisi en matèria de joventut, s’atorguen a universitats, centres de recerca i entitats sense ànim de lucre per a projectes d’investigació sobre la realitat juvenil i les polítiques de joventut. Han resultat guanyadores la Universitat Pompeu Fabra, amb el projecte Desigualtat i participació de la joventut a Catalunya. Una aproximació qualitativa i quantitativa en un context de crisi i la Fundació per a la Universitat Oberta de Catalunya, amb el projecte Joves i participació política. Una anàlisi de les disposicions polítiques i de les pràctiques participatives en clau de mobilitat social.