Una delegació de compradors i periodistes indis visita la Catalunya agroalimentària

query_builder   18 abril 2013 08:46

event_note Nota de premsa

Una delegació de compradors i periodistes indis visita la Catalunya agroalimentària

 
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes (PRODECA), col·labora en el projecte “European Quality foods: eating with your five senses”, de promoció de productes agroalimentaris europeus a la Índia, organitzat per la Unió Europea (UE), el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA), i Federació Espanyola d’Indústries de l’Alimentació i Begudes (FIAB).
 
En el marc d’aquest projecte, endegat l’any 2012, una delegació formada per cadenes de distribució, importadors, institucions i periodistes del país asiàtic han viatjat a l’Estat espanyol per tal de conèixer de prop els atractius de la Dieta Mediterrània i la industria d’alimentació i begudes.
 
Així, la delegació fa escala aquests dies a Catalunya per a visitar empreses agroalimentàries catalanes, on podran degustar els seus productes i conèixer-ne les instal·lacions i els processos de producció.
 
A més, la delegació índia assistirà demà divendres, 19 d’abril, a partir de les 9:00 hores, a la seu de PRODECA, a Barcelona, a una presentació de les denominacions d’origen de vins de Catalunya, que anirà a càrrec d’Enric Bartra, enòleg de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), del DAAM, i a la qual assistirà el director general de l’INCAVI i conseller delegat de PRODECA, Jordi Bort. Seguidament, a les 10:00 hores, tindran lloc les agendes de trobades de la delegació índia amb empreses del sector agroalimentari català.
 
L’Índia és un país emergent, amb un PIB en creixement constant des de 1992. És un mercat amb creixement constant, que ha duplicat les importacions de productes alimentaris els últims dos anys.
 
 
“European Quality foods: eating with your five senses”
 
Els productes d’alimentació i begudes europeus destaquen per la seva qualitat i qualitats especials que els fan únics i reconeguts pel seu sabor, però també la vista, l’olfacte i el tacte són sensibles a les seves particularitats, i transmeten una manera de ser i d’entendre el plaer culinari i l’estil de vida que emmarca la dieta mediterrània.
 
Els objectius del programa “European Quality Foods: eating with your five senses” són: incrementar el coneixement del consumidor final de las qualitats intrínseques dels productes europeus; promoure el gust del consumidor indi per aquests productes a través de missatges que els atribueixin qualitats emocionals, augment del coneixement, per part del canal de distribució, dels productes europeus, fomentar el seu ús a la cuina d’alt nivell, i incrementar l’interès a promoure’l. En definitiva, donar a conèixer la qualitat i valor afegit dels productes i processos productius europeus a través del desenvolupament dels cinc sentits.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.