Els Mossos d'Esquadra detenen tres persones a l'Alt Urgell per tres estrebades i sis robatoris amb força en establiments i pisos

query_builder   22 abril 2013 12:29

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen tres persones a l'Alt Urgell per tres estrebades i sis robatoris amb força en establiments i pisos

· S’ha detingut una quarta persona que comprava els objectes sostrets a canvi de substàncies estupefaents
Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra van detenir el 16 d’abril a la Seu d’Urgell, Jonathan HB, de 28 anys i de nacionalitat espanyola, i dos menors de 16 i 17 anys, tots tres veïns de la Seu d'Urgell, com a presumptes autors de tres delictes de robatori amb violència i intimidació, sis delictes de robatori amb força i quatre faltes de furts.
 
També el mateix dia 16 es va detenir Carlos Augusto BG, de 27 anys, de nacionalitat dominicana i veí de la Seu d'Urgell, com a presumpte autor d’un delicte de receptació i un delicte contra la salut pública.
 
Les detencions són el resultat d’una investigació oberta a principis de març després de produir-se tres estrebades a dones d'edat avançada a la Seu d'Urgell. Segons les víctimes, els autors eren un grup de joves que els estiraven la bossa de mà i fugien ràpidament del lloc.
 
Després de diverses indagacions els investigadors van relacionar els casos amb un grup de tres joves que des de principis d’any freqüentaven una casa deshabitada al carrer Escorxador de la mateixa població.
 
Arran de diversos incidents i queixes veïnals, el 10 d’abril la policia local del municipi va efectuar una actuació a l’esmentada casa per tapiar els accessos. Durant l’escorcoll de les diferents dependències van localitzar objectes que podrien ser de procedència il·lícita.
 
Els mossos van fer diverses comprovacions i van constatar que els objectes recuperats constaven com a sostrets en diferents delictes contra el patrimoni comesos en els darrers mesos. Concretament, en sis robatoris amb força i quatre furts perpetrats en establiments comercials, locals i pisos de la ciutat.
 
Finalment el passat dimarts dia va concloure la investigació amb la detenció de  Jonathan HB i els dos menors, com a presumptes autors dels tretze fets delictius.
El mateix dia també es va detenir Carlos Augusto BG que, presumptament, comprava els objectes sostrets a canvi de substàncies estupefaents.
 
Els dos menors van quedar en llibertat el passat dia 17, sota la custòdia dels seus pares, amb l’obligatorietat de presentar-se davant la Fiscalia quan siguin citats.
 
Pel que fa a Jonathan HB i Carlos Augusto BG, tots dos amb nombrosos antecedents, van passar el 18 d’abril a disposició judicial al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Seu d'Urgell. El primer va quedar en llibertat amb càrrecs i Carlos Augusto BG va ser traslladat pel Cos Nacional de Policia al Centre d’Internament d’Estrangers de Barcelona, per tal d’iniciar els tràmits d’expulsió del país.
 
 
Àrea de Comunicació
La Seu d'Urgell, 22 d'abril de 2013