Un centenar d'experts del projecte Alice Rap, sobre drogodependències, es troben a Barcelona.

query_builder   22 abril 2013 18:05

event_note Nota de premsa

Un centenar d'experts del projecte Alice Rap, sobre drogodependències, es troben a Barcelona.

 
El projecte ALICE RAP (Addictions and Lifestyles in Contemporary Europe – Reframing Addictions Project) juntament amb l'Agència de Salut Pública de Catalunya, organitzen els propers dies 23, 24 i 24 d’abril una trobada d’investigadors a Barcelona en què participaran un centenar dels experts més rellevants en l’àmbit de les addiccions a nivell internacional.
 
La conferència comença el dia 23 d’abril, gràcies al suport de l’Agència de Gestió i Ajuts d’Universitat i Recerca (AGAUR), amb una sessió oberta, en la qual participaran ponents de gran prestigi, com ara Mike Trace, president del International Drug Policy Consortium (IDPC), que parlarà de com adoptar polítiques de reducció de danys més humanes i eficaces. També hi prendrà part, el Dr. Jürgen Rehm, de la Universitat Tècnica de Dresden, un dels epidemiòlegs en drogues i alcohol més reconegut. La reunió comptarà, a més a més, amb diferents espais de debat i discussió en què s’abordaran temàtiques diverses com la relació entre addiccions i benestar, l’addicció al sucre i la importància de la recerca transdisciplinar en l’àmbit de les addiccions.
 
Per part de la Generalitat de Catalunya, la conferència comptarà amb la participació d’Antoni Mateu, secretari de Salut Pública de Catalunya, que la inaugurarà, Joan Colom, subdirector general de drogodependències, Carmen Cabezas, subdirectora general de Promoció de la Salut i Esteve Saltó, responsable d'Investigació i Informació Tècnica en Educació Sanitària.
 
ALICE RAP és un projecte de 5 anys cofinançat per la Unió Europea en el marc del programa de recerca FP7. El projecte, que està coordinat des de Catalunya per l’Hospital Clínic de Barcelona amb el suport de la Subdirecció General de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, té per objectiu redissenyar les polítiques en l'àmbit de les drogodependències a nivell europeu per reduir l’enorme despesa humana i econòmica provocada per les addiccions. En l’actualitat, el projecte està integrat per prop de 200 científics procedents de més de 25 països i 29 disciplines diferents.