Protecció Civil activa l'alerta del pla INUNCAT per fort onatge al litoral central aquest vespre

query_builder   25 abril 2013 13:08

event_note Nota de premsa

Protecció Civil activa l'alerta del pla INUNCAT per fort onatge al litoral central aquest vespre

 
  • Les onades podran superar els 3 metres al Barcelonès, Baix Llobregat, Garraf i Baix Penedès aquest vespre

 

  • Protecció Civil demana que la població no s’acosti a esculleres i espigons, pel perill de ser arrossegats dins l’aigua per una onada

 

  • Demà divendres i dissabte també es preveuen pluges intenses a la meitat oest de Catalunya. Cal estar atent a l’evolució de la previsió
 
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat la fase d’alerta del pla especial per Inundacions a Catalunya INUNCAT segons les informacions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) que preveuen fort onatge a partir d’aquesta tarda i fins demà al migdia a tot el litoral català, excepte l’Alt Empordà. El fenomen afectarà sobretot les comarques del Barcelonès, Baix Llobregat, Garraf i Baix Penedès on podran superar els 3 metres aquest vespre i fins la matinada. També hi haurà mar de fons del nord-est.
 
Les onades podran superar els 2,5 metres d’alçada (maregassa) a tota la costa catalana fins demà al migdia, però a partir de la propera matinada es preveu que el fenomen sigui de menor intensitat. Per aquest motiu, Protecció Civil demana a la població que no s’acosti a esculleres i espigons a veure com trenquen les ones, pel perill de ser arrossegats dins l’aigua per una onada. Recordeu els consells de Protecció Civil davant la situació d’estat de la mar (www.gencat.cat/interior/inundacions).
 
L’SMC també preveu un episodi d’intensitat de pluges a partir de demà divendres a la tarda a la meitat oest de Catalunya i que s’allargaria fins dissabte. Es poden superar intensitats de 20 l/m2 en 30 minuts i acumular-se més de 50 litres/m2 d’aigua en tot l’episodi.
 
Cal estar atent a l’evolució de la previsió i informar-se de les possibles afectacions a la xarxa viària a les comarques afectades per la pluja. Podeu seguir el twitter del Servei Català de Trànsit @transit i el de Protecció Civil de la Generalitat @emergenciescat.
 
Des del Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT, Protecció Civil de la Generalitat ha informat als ajuntaments afectats perquè prenguin les mesures preventives adients.