Protecció Civil manté l'alerta del Plaseqcat per l'incendi d'una fàbrica de pintures de Sant Vicenç de Castellet (Bages)

query_builder   25 abril 2013 18:57

event_note Nota de premsa

Protecció Civil manté l'alerta del Plaseqcat per l'incendi d'una fàbrica de pintures de Sant Vicenç de Castellet (Bages)

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté la fase d’alerta del Plaseqcat (Pla d’Emergències Exterior del Sector Químic de Catalunya) per l’incendi en la fàbrica de pintures Montana Colors SL., del carrer Indústria del Polígon Industrial Les Vives, a Sant Vicenç de Castellet.
 
El telèfon d’emergències 112 Catalunya ha rebut el primer avís i 17 trucades relacionades amb aquest incendi, sobretot per la columna de fum negre que ha provocat.
                                               
Els Bombers de la Generalitat treballen amb 19 dotacions i té el foc en fase de control des de les 18.45 hores. El foc afecta completament la nau industrial de l’empresa Montana Colors i també la nau del costat, de l’empresa Electrocel, de components electrònics. Segons els Bombers, el foc avança lentament i es produeixen petites deflagracions dins de l’incendi degut als propis productes implicats (pintures i dissolvents).
 
Els Mossos d’Esquadra mantenen les 10 patrulles de seguretat ciutadana, trànsit i ordre públic que conjuntament amb efectius de la Policia Local de Sant Vicenç de Castellet han tallat els accessos al polígon. El Sistema d’Emergències Mèdiques SEM ha desplaçat dues unitats preventives.
 
Com a mesura preventiva s’han evacuat els treballadors de les empreses més properes. Protecció Civil recomana a la ciutadania que no s’acostin a la zona del polígon afectat. El vent està bufant en direcció sud-oest, en sentit contrari al municipi, a uns 800 – 900 metres i, en aquests moments, no cal cap altra mesura d’autoprotecció per a la població.