Protecció Civil desactiva l'alerta del pla INUNCAT per la millora de l'estat de la mar

query_builder   26 abril 2013 08:29

event_note Nota de premsa

Protecció Civil desactiva l'alerta del pla INUNCAT per la millora de l'estat de la mar

 
  • Tot i que les onades podran superar els 2,5 m (maregassa) encara fins al migdia d’avui a tot el litoral català excepte la costa gironina
  • Protecció Civil demana que la població no s’acosti a esculleres i espigons a la zona afectada per fort onatge, pel perill de ser arrossegats dins l’aigua per una onada
  • A partir de la tarda es preveuen pluges intenses a la meitat oest de Catalunya. Cal estar atent a l’evolució de la previsió
 
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha desactivat a primera hora d’aquest matí la fase d’alerta del Pla Especial per Inundacions a Catalunya INUNCAT per la millora de l’estat de la mar. Segons les informacions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), fins al migdia d’avui les onades encara podran superar els 2,5 m (maregassa) a tot el litoral català excepte a la costa gironina (Alt i Baix Empordà i Selva). També hi haurà mar de fons del nord-est.
 
L’episodi de fort onatge de la passada matinada s’ha tancat sense incidències.
 
Tot i la millora de la previsió meteorològica, Protecció Civil recorda a la població el perill d’acostar-se a esculleres i espigons a veure com trenquen les ones, per la possibilitat de ser arrossegats dins l’aigua per una onada. Recordeu els consells de Protecció Civil davant la situació d’estat de la mar (www.gencat.cat/interior/inundacions).
 
L’SMC també preveu un episodi de pluges generalitzades a la meitat oest del país i la Catalunya Central a partir d’aquest migdia. La previsió de pluges intenses, que s’allargaria fins demà dissabte al migdia, contempla superar intensitats de 20 l/m2 en 30 minuts i l’acumulació de més de 50 litres/m2 d’aigua en tot l’episodi.
 
L’Ajuntament de Barcelona manté activat el seu Pla Bàsic d’Emergències Municipal per onades en prealerta i Clavegueram de Barcelona SA té en prealerta el Pla d’Emergència del Parc Fluvial del Besòs.
 
Cal estar atent a l’evolució de la previsió i informar-se de les possibles afectacions a la xarxa viària a les comarques afectades per la pluja. Podeu seguir el twitter del Servei Català de Trànsit @transit i el de Protecció Civil de la Generalitat @emergenciescat.