Germà Gordó: "Defensarem les nostres competències, els nostres advocats, els nostres procuradors, els nostres professionals i els nostres col·legis"

query_builder   26 abril 2013 22:00

event_note Nota de premsa

Germà Gordó: "Defensarem les nostres competències, els nostres advocats, els nostres procuradors, els nostres professionals i els nostres col·legis"

El conseller de Justícia ha fet aquestes declaracions a Reus, durant la clausura de l’acte de commemoració de Sant Raimon de Penyafort, patró dels advocats
El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha ratificat avui a Reus que, davant la possibilitat que la llei estatal sobre col·legis professionals tiri endavant i aquest fet comporti la desaparició d’un dels col·legis professionals més antics, amb més de 150 anys d’història, el de Reus, “defensarem les nostres competències, els nostres advocats, els nostres procuradors, els nostres professionals i els nostres col·legis”. El conseller ha fet aquestes declaracions en el marc de la festivitat organitzada pel Col·legi d’Advocats de Reus en commemoració del patró del seu col·lectiu, Sant Raimon de Penyafort.
 
En aquest sentit, el titular de Justícia ha recordat que el Govern de la Generalitat va interposar un recurs d’inconstitucionalitat contra la centralització de les competències dels col·legis professionals en l’Estat.
 
Gordó ha fet un repàs de la importància del partit judicial de Reus, que compta amb 28 municipis amb una població de més de 190.000 habitants, amb sis jutjats de primera instància, quatre d’instrucció, un de social, dos de penals, un de VIDO i 27 jutjats de pau. “Estem parlant d’una realitat judicial, una comunitat humana que necessita el seu propi col·legi i que té dret a una relació tan propera com sigui possible entre professionals, ciutadans i jutjats”.
 
En el seu discurs de clausura, el conseller ha fet també especial esment de la figura de Sant Raimon de Penyafort, referent dels juristes catalans. Germà Gordó ha explicat que el patró dels advocats “ens enllaça molt directament amb l’època més gloriosa dels nostres primers segles com a nació”.
 
En aquest sentit, el conseller de Justícia s’ha referit a les arrels jurídiques del país i ha posat en relleu la “tasca compilatòria, integradora, codificadora” de Penyafort, que -ha dit- coneixia de prop el dret constitucional i públic de la Catalunya del segle XIII, del qual -ha recordat- “prové el nostre autogovern”. 
 
En la seva intervenció durant l’homenatge als col·legiats que compleixen 25 anys de professió, el conseller ha destacat també el paper actual de l’advocacia a Catalunya, la tasca de la qual contribueix de forma notable a la confluència de les “legitimitats polítiques i jurídiques que ens fan existir com a poble”, i ha assegurat que “avui aquesta feina de conscienciació i d’autoafirmació és més necessària que mai”.
 
L’acte ha comptat també amb l’assistència del degà del Col·legi d’Advocats de Reus, Pere Lluís Huguet; el vicepresident del Congrés dels Diputats, Jordi Jané; el president de la Diputació, Josep Poblet; el president de l’Audiència de Tarragona, Javier Hernández; el fiscal en cap de Tarragona, Xavier Jou, i el vicepresident del CICAC i degà del Col·legi d’Advocats de Sant Feliu de Llobregat, Miguel Rodríguez, entre altres personalitats del món de la justícia i del dret.
 
Prèviament, durant la seva visita a Reus, el conseller, acompanyat del vicepresident del Congrés dels Diputats, Jordi Jané; el delegat del Govern, Joaquim Nin, i el director dels Serveis Territorials de Justícia, Baptista Capell, ha visitat l’Ajuntament, on ha mantingut una reunió amb l’alcalde, els portaveus dels grups parlamentaris i altres membres del consistori i ha signat al Llibre d’honor.