Els Mossos detenen tres menors per robar a altres menors al suburbà de Barcelona

query_builder   28 abril 2013 11:19

event_note Nota de premsa

Els Mossos detenen tres menors per robar a altres menors al suburbà de Barcelona

· Als tres menors se’ls imputen nou delictes de robatori amb intimidació

 

L’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità (ASTMET) de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra va detectar a principis d’any un increment de robatoris amb intimidació a diverses estacions de la xarxa del transport allunyades del centre de la ciutat de Barcelona.
 
Arran d’aquests fets, agents de l’ASTMET van iniciar una investigació tutelada per la Fiscalia de Menors de Barcelona. L’estreta col·laboració dels investigadors amb la comissaria de Nou Barris, on es troben la majoria d’estacions on es van cometre els delictes, va permetre la identificació, localització i detenció dels presumptes autors. 
 
El dimecres 24 d’abril la investigació va finalitzar amb la detenció dels tres menors com a presumptes autors de nou delictes de robatori amb intimidació produïts a altres menors a les instal·lacions del metro o poc després d’haver-ne sortit.
 
El grup actuava des de principis de gener amb un modus operandi concret que consistia en detectar a menors que viatgessin sols dins la xarxa del transport i que durant el trajecte manipulessin un telèfon mòbil o algun tipus d’aparell electrònic. A partir d’aquí, quan el menor baixava del comboi, li feien un breu seguiment i, quan estava prop de la sortida o ja al carrer, l’abordaven i li sostreien el telèfon i altres pertinences (diners, targetes...). Els robatoris es feien intimidant i amenaçant la víctima verbalment la majoria dels casos. Únicament una de les víctimes va patir lesions lleus en rebre una empenta. 
 
Arran del nombre de fets, el Grup de Multireincidents de l’Àrea d’Investigació Criminal està investigant si aquest grup de menors pot estar relacionat amb altres fets similars encara no resolts i, per tant, existeix la possibilitat de noves imputacions. En aquest sentit, no es descarta que també hagin delinquit a d’altres estacions més cèntriques i amb més afluència de passatge o que existeixin fets que no hagin estat denunciats.
 
Els tres detinguts van ser posats a disposició de la Fiscalia de Menors de Barcelona. Dos d’ells van quedar en llibertat amb càrrecs. El Jutge de Menors va establir la mesura cautelar d’internament en centre tancat durant dos mesos pel principal autor i cap del grup.
 
Àrea de Comunicació,
Barcelona, 28 d’abril de 2013