El Departament de Cultura col·labora amb la 3a edició del MID Mercat d'Idees Disseny

query_builder   29 abril 2013 10:48

event_note Nota de premsa

El Departament de Cultura col·labora amb la 3a edició del MID Mercat d'Idees Disseny

  • El MID fomenta la creació d’oportunitats de negoci en l’àmbit del disseny i ajuda els creadors a trobar finançament per a projectes innovadors
MID
El Departament de Cultura dóna suport a l’edició 2013 del MID Mercat d’Idees Disseny, un programa que fomenta la creació d’oportunitats de negoci en l’àmbit del disseny i ajuda a trobar finançament els creadors que tenen un projecte innovador amb un alt component creatiu.
 
La tercera edició del MID compta amb novetats destacades, ja que per primera vegada inclou dues convocatòries: la primera, adreçada a start-ups -empreses de nova creació- creatives que busquen finançament; i la segona, dirigida a creatius que vulguin presentar els seus productes a empreses de diversos clústers empresarials, que s’organitzarà el mes d’octubre de 2013.
 
L'objectiu del MID, que enguany celebra la seva tercera edició i que en les dues primeres ha rebut més de 300 propostes innovadores, és convertir els projectes participants en productes o serveis de mercat, sigui a través d'una empresa que els adquireixi, o mitjançant un inversor que doni suport a un emprenedor per crear o ajudar a créixer un projecte empresarial.
 
Fins al 30 d’abril, roman obert el termini per presentar inscripcions d’emprenedors que vulguin formar part d’una start-up vinculada a l’àmbit creatiu. Posteriorment, el 10 de maig de 2013, un jurat amb participació del Departament de Cultura reunit a l’Arts Santa Mònica triarà, en una sessió oberta al públic, els projectes que participaran en el primer Fòrum d'Inversió de les Indústries Creatives. La sessió del jurat podrà seguir-se en directe via streaming, gràcies a la col·laboració de l’Anella Cultural, des de la pàgina web del Departament de Cultura (cultura.gencat.cat/endirecte).
 
El fòrum d’inversió, que es durà a terme el proper 20 de juny a les instal·lacions del Disseny Hub Barcelona, donarà a conèixer les start-ups més destacades d'aquesta edició del MID en una trobada organitzada per Barcelona Centre de Disseny en col·laboració.