Serveis destacats dels Bombers de la Generalitat d'aquesta matinada

query_builder   5 maig 2013 10:48

event_note Nota de premsa

Serveis destacats dels Bombers de la Generalitat d'aquesta matinada

  • Incendi als baixos d’un edifici de Terrassa amb dos ferits molt lleus per inhalació de fum
  • Cremen uns palots de fusta a Girona
  • Cremen dos vehicles a l’interior d’un pàrquing soterrat de Terrassa
Incendi als baixos d’un edifici de Terrassa amb dos ferits molt lleus per inhalació de fum (Vallès Occidental)
 
A les 00.58 hores d’aquesta matinada, els Bombers han estat alertats d’un incendi en un pis als baixos del carrer del Camí de Castellar, número 19, a Terrassa.
 
Fins al lloc s’han desplaçat tres dotacions dels Bombers (bomba rural pesant, bomba urbana pesant i l’autoescala) que al voltant de les 01.15 hores ja donaven el foc per controlat.  L’incendi ha cremat un sofà, roba i mobles als baixos de l’edifici de dues plantes. Preventivament, s’han evacuat tots els veïns excepte una dona amb mobilitat reduïda. Es trobava en una zona segura acompanyada de personal del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i de la Policia Local.
 
Dues persones han resultat ferides molt lleus per inhalació de fum, i han estat ateses per efectius del SEM. No ha estat necessari el seu trasllat a cap centre hospitalari.
 
 
Cremen uns palots de fusta a Girona (Gironès)
 
Tres dotacions dels Bombers (una bomba urbana lleugera i dues bombes rurals pesants) s’han desplaçat aquesta matinada a la plaça dels Jurats de Girona per treballar en l’extinció d’un incendi a la via pública, l’avís del qual s’ha rebut a les 02.52 hores.
 
El foc ha cremat uns 250 m2 de palots de fusta, amb una alçada d’uns 3 metres, que formaven part de l’escenari de l’exposició ‘Girona, temps de flors’. Algun arbre de la zona també ha quedat afectat per l’incendi. Cap persona ha resultat ferida i no ha estat necessari fer cap desallotjament
 
Cremen dos vehicles a l’interior d’un pàrquing soterrat de Terrassa (Vallès Occidental)
 
A les 05.42 hores, els Bombers rebien l’avís d’un altre incendi a Terrassa, a l’interior d’un pàrquing soterrat a la plaça Josefines número 1.
 
Hi han treballat un total de vuit dotacions entre camions d’aigua, els vehicles de comandament i l’ambulància del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM) dels Bombers de la Generalitat. El foc ha cremat totalment dos vehicles de l’interior del pàrquing, d’una planta soterrada, d’un edifici de cinc plantes, A causa de la temperatura també han quedat afectats els baixants d’aigua i la instal·lació elèctrica.
 
Com a mesura preventiva s’han desallotjat els veïns de les dues escales de l’edifici, unes 150 persones. Algunes s’han esperat al carrer i d’altres s’han adreçat al Centre Cívic. Poc després de les 08.00 hores, un cop s’ha apagat el foc i s’ha ventilat tot el fum, els veïns han pogut retornar als seus domicilis.
 
Cap persona ha resultat ferida.