Els vins i caves de Catalunya s'incorporen al Màster en Protocol i Relacions Institucionals de la Universitat Ramon Llull

El Departament d'Agricultura i la Universitat Ramon Llull col·laboren en la formació dels futurs professionals

query_builder   6 maig 2013 14:19

event_note Nota de premsa

Els vins i caves de Catalunya s'incorporen al Màster en Protocol i Relacions Institucionals de la Universitat Ramon Llull

El Departament d'Agricultura i la Universitat Ramon Llull col·laboren en la formació dels futurs professionals

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a través de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) col·labora en el desenvolupament d’una sessió formativa sobre vins i caves de Catalunya, dins el Màster en Protocol i Relacions Institucionals de la Universitat Ramon Llull.
 
Aquesta iniciativa conjunta té com a objectiu dotar els alumnes del Màster d’un coneixement sistemàtic dels vins i caves que s’elaboren en el nostre país. Els alumnes, professionals en exercici i futurs responsables d’esdeveniments empresarials i institucionals, disposaran d’aquesta manera d’una destresa que els permetrà integrar aquests coneixements a la futura tasca professional, amb la singularitat de disposar d’eines per incorporar productes de qualitat en els esdeveniments que organitzin.
 
D’altra banda, l’INCAVI impulsa la difusió dels vins i caves catalans i les diferents denominacions d’origen entre un públic que esdevindrà prescriptor a l’hora de gestionar esdeveniments i actes protocol·laris.
 
La primera sessió formativa tindrà lloc el proper 10 de maig, i serà impartida per l’enòleg de l’INCAVI Enric Bartra, que introduirà els alumnes en els principis bàsics del tast de vins i caves, i els farà un recorregut expositiu sobre les denominacions d’origen vinícoles de Catalunya.
 
Posteriorment, els alumnes rebran una sessió pràctica de tast de vins i caves, en la qual col·laboren diferents empreses del sector:
 
Blanc jove: Xarel·lo collita 2012 Albet i Noya - DO Penedès
Blanc criança: Oda Blanc 2010 de Castell del Remei - DO Costers del Segre
Rosat: Trepat del Portell 2012 - DO Conca de Barberà
Negre Jove: Les Sorts Jove 2012 del Celler Masroig - DO Montsant
Negre Criança: Llicorella 2009 de Cellers Unió - DOQ Priorat
Brut Rosat: Vilarnau DO Cava
Brut Nature: Gran Reserva III Lustros de Gramona - DO Cava
 
Finalment,Jordi Bort, director general de l’INCAVI, clourà la sessió amb una intervenció sobre la importància del sector vinícola en l’economia de Catalunya i en el prestigi exterior del nostre país.
 
Per al desenvolupament de la sessió formativa, la Universitat Ramon Llull i el Departament d’Agricultura compten amb la col·laboració i el suport de l’empresa Riedel, especialista en la fabricació de copes d’alta qualitat, i els cellers Albet i Noya (DO Penedès), Castell del Remei (DO Costers del Segre), Celler Maroig (DO Montsant, Portell (DO Conca de Barberà), Cellers Unió (DOQ Priorat), Vilarnau (DO Cava) i Gramona (DO Cava).
 
Una concepció moderna del protocol
 
La Universitat Ramon Llull ofereix a professionals en exercici i a graduats aquest Màster en Protocol, Relacions Institucionals i Gestió d’esdeveniments des d’una concepció moderna de la gestió d’esdeveniments i de les relacions empresarials i institucionals. La descoberta de la realitat institucional, empresarial, cultural i social de l’entorn, incorpora aspectes de gestió amb una visió estratègica de l’organització d’esdeveniments.
 
És per això que el Departament d’Agricultura, Ra,aderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a través de l’INCAVI, i la Universitat Ramon Llull, a través de la Direcció del Màster, han cregut oportú incorporar el coneixement del vins i caves de Catalunya com a valor afegit per a aquests futurs professionals.