Pelegrí destaca la importància de la ramaderia a Catalunya en l'entrega dels premis de Danone al sector ramader

query_builder   6 maig 2013 20:01

event_note Nota de premsa

Pelegrí destaca la importància de la ramaderia a Catalunya en l'entrega dels premis de Danone al sector ramader

El conseller ha presidit aquest vespre l’acte de lliurament dels guardons “Supplier Awards” als ramaders de l’Estat espanyol que col·laboren amb l’empresa
 
La granja Can Ribas, de Maçanet de la Selva, ha aconseguit el guardó de “Ramader de l’Any” en la categoria de més de 2.000 litres de producció per dia
El conseller Pelegrí amb el president de Danone, Javier Robles
El conseller Pelegrí amb el president de Danone, Javier Robles
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha destacat aquest vespre, a Barcelona, la importància de la ramaderia a Catalunya, en el decurs de l’acte de lliurament dels premis “Supplier Awards” atorgats per l’empresa Danone als ramaders de l’Estat espanyol que col·laboren amb la firma.
 
Pelegrí ha volgut recordar el paper destacat que ha tingut la ramaderia a Catalunya i que encara conserva. “La ramaderia suposa més del 60% de la Producció Final Agrària del nostre país i en moltes comarques és la base d’una agroindústria molt poderosa. Si pensem en l’activitat del sector primari català, es pot afirmar que Catalunya és, bàsicament, una nació ramadera”, ha assenyalat el conseller.
 
Pelegrí ha subratllat que “el sector ramader català és professional i competitiu, amb una capacitat de resposta ràpida i contundent. El benestar animal garanteix l’accés als mercats exteriors i garanteix davant la societat que el sector ramader és responsable, sostenible i sap fer bé les coses, adaptant-se a la demanda”.
 
“Està clar que els ramaders que avui premiem així ho han entès. Els dono l’enhorabona a tots ells i els encoratjo a seguir treballant en la qualitat, el medi ambient i l’eficàcia, perquè són un clar referent per a la resta de ramaders del nostre país”, ha afegit el conseller.
 
Finalment, Pelegrí ha felicitat l’empresa Danone “perquè amb  aquests premis ajuda el sector a avançar cap a una ramaderia d’excel·lència i de referència, contribuint amb l’Administració en la tasca de promoure aquests valors en el sector. Es tracta d’un camí en el qual es necessita incrementar les sinergies entre aquesta Administració i les empreses per aconseguir el bé comú. La col·laboració de Danone amb l’Administració és un exemple. L’empresa ha demostrat ser un model empresarial de referència. I amb aquests premis demostra el seu compromís amb la societat”.
 
Amb aquests guardons, Danone pretén reconèixer l’esforç, la vàlua i el procés de millora continuada dels ramaders que són proveïdors de l’empresa. Per a la firma, líder mundial en productes làctics, “aquests ramaders han sigut i són uns col·laboradors clau per seguir el camí cap a l’èxit empresarial i el reconeixement dels nostres clients i consumidors”.
 
A nivell espanyol, són més de 500 les ramaderies, amb 45.000 vaques de llet i 385.000 tones de llet, que treballen per a Danone. A Catalunya, l’empresa té 76 ramaders i més de 77.000 tones de llet.
 
Els premis que han estat lliurats avui són els següents: “Qualitat i Seguretat Alimentària”, “Medi Ambient” i “Eficiència i Competitivitat Sostenible”, en les seves dues categories: menys i més de 2.000 litres de producció per dia. A més, hi ha un premi especial, anomenat “Ramader de l’Any”, per al millor ramader en el conjunt de les tres categories.
 
Aquest darrer guardó, en la categoria de més de 2.000 litres de producció, ha estat per a la granja Can Ribas, de Maçanet de la Selva, una granja al front de la qual hi ha la família Ruiz, que col·labora amb Danone des de l’any 2007. Actualment, tenen 140 vaques de llet i una producció de 3.400.000 litres. El premi ha estat concedit per la qualitat del producte, la millora contínua de la granja, la participació en els programes d’eficiència i medi ambient en granja impulsats per Danone i l’aposta pel relleu generacional.
 
Per la seva banda, el premi “Ramader de l’Any” en la categoria de menys de 2.000 litres de producció ha estat per a la ramaderia Nonaya, d’Astúries.
 
Els premiats en altres categories han estat els següents:
 
-       “Qualitat i seguretat alimentària”: ramaderies Jaimerena (Navarra) i El Colmenar (Toledo).
-       “Medi Ambient”: ramaderies Nonaya (Astúries) i El Llano de Tinajeros (Albacete).
-       “Sostenibilitat”: ramaderies Sinde (Santiago de Compostel·la) i Can Ribas (Girona).
 
 
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 

1  

Imatges

El conseller Pelegrí amb el president de Danone, Javier Robles

El conseller Pelegrí amb el president de Danone, Javier Robles 232