OCUPACIÓ

Felip Puig: "El propòsit de la nova llei de la RMI serà la inserció sociolaboral de les persones, perquè en alguns moments ha caigut en una renda de suport"

query_builder   8 maig 2013 17:34

event_note Nota de premsa

OCUPACIÓ

Felip Puig: "El propòsit de la nova llei de la RMI serà la inserció sociolaboral de les persones, perquè en alguns moments ha caigut en una renda de suport"

 

  • Puig avança que el Govern “tractarà com sigui de recuperar programes de treball i formació”

 

  • El conseller anuncia que “no aplicarà de moment el model d’agències de col·locació privades a Catalunya”
 
Dimecres, 8 de maig de 2013.- El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha manifestat avui, en el decurs d’una interpel·lació parlamentària,  que el Govern vol ser “molt ambiciós” amb la nova llei de la Renda Mínima d’Inserció perquè “el nostre propòsit és intentar atendre el millor possible a les persones i famílies que tenen risc d’exclusió i no estan en itineraris d’inserció laboral”.
 
En aquest sentit, Felip Puig ha anunciat que “malgrat el problema de les limitacions pressupostàries”, el Govern té el repte de fer una nova llei de la Renda Mínima d’Inserció que “seguirà apostant per programes i  projectes d’inserció laboral i social que vagin més enllà d’una declaració d’intencions”.
 
El “repte” del conseller Puig és que aquests programes siguin “clarament” d’inserció sociolaboral de les persones que reben la Renda Mínima d’inserció perquè “en alguns moments la RMI ha caigut finalment en una renda de suport però no pas en processos de suport ni de seguiment dels itineraris per aquestes persones”.
 
 
Nous programes de treball i formació
 
Així mateix, Felip Puig ha avançat que “el Govern intentarà recuperar com sigui alguns programes de treball i formació”. El conseller ha declarat que “la prioritat és intentar generar oportunitats per mantenir actives les persones i deixar de dependre de les prestacions”.
 
D’altra banda, el conseller Puig ha avançat que “aviat” el Govern espera presentar un ”modest però ambiciós” Pla de Xoc per l’atur juvenil; desplegar “amb més ambició” el programa Catalunya Emprèn per donar suport als emprenedors, cooperatives, autoocupació i treball autònom; presentar una reforma necessària, imprescindible i urgent del Servei d’Ocupació de Catalunya”; i elaborar un projecte de llei d’ocupació de Catalunya.
 
 
“No aplicarem de moment el model estatal d’agències de col·locació”
 
El conseller d’Empresa i Ocupació ha aprofitat la interpel·lació per anunciar que el Govern de la Generalitat “no adaptarà de moment el model d’agències privades de col·locació que l’Estat ha implantat”.
 
Sobre aquesta qüestió, Felip Puig ha criticat el fet que “aquest model marca un llindars en que només actuarien els grans operadors i no tindrien en compte les necessitats reals de proximitat sectorial i territorial del nostre mercat laboral”.
 
Puig ha avançat que el Govern “ordenarà bé les agències de col·locació amb la voluntat de millorar l’ocupabilitat de totes les persones sense feina per evitar que les grans empreses es dediquin només a les persones de més fàcil inserció”.
 
També, el conseller Puig ha reclamat, un cop més, les competències en polítiques passives d’ocupació, que són de l’Estat, per lligar-les a les actives, que són de la Generalitat, “perquè així els resultat tindrien un grau d’efectivitat i coordinació més àgil”.
 
Per últim, Puig ha recordat que el Govern de la Generalitat enguany “té menys de la meitat dels recursos que fa dos anys” com a conseqüència de la retallada del 57% del pressupost aplicat per l’Estat en els dos últims anys a les polítiques actives d’ocupació executades pel Govern de la Generalitat de Catalunya.