Més de 5.000 alumnes han participat en el Concurs Interescolar de Dibuix Tintinaire

query_builder   10 maig 2013 18:07

event_note Nota de premsa

Més de 5.000 alumnes han participat en el Concurs Interescolar de Dibuix Tintinaire

 

  • Demà dissabte s’entreguen els premis del concurs a l’Auditori del CaixaFòrum
 
  • El concurs busca donar suport a l’impuls de la lectura en diverses llengües a través del còmic
 
Al voltant de 5.000 alumnes de 34 centres educatius han participat al concurs Interescolar de Dibuix Tintinaire. La convocatòria estava oberta a totes les escoles i instituts de Catalunya, entre primer de primària i quart d’ESO. Cada curs es correspon amb una categoria del concurs, de la que en sortiran un primer, un segon i un tercer premi. L’entrega dels premis als guanyadors i finalistes tindrà lloc demà a les 12h del migdia a l’Auditori del CaixaFòrum de Barcelona.
 
L’objectiu del concurs és estimular el plurilingüisme en l’alumnat i desenvolupar-ne les competències comunicatives i artístiques a través dels còmics. També busca donar suport a l’impuls de la lectura en diverses llengües i que els alumnes descobreixin i reflexionin sobre valors presents als còmics del Tintin.
 
Els alumnes participants han escollit un valor relacionat amb una d’aquestes tres temàtiques: Els meus valors tintinaires, Els valors tintinaires en la societat actual i Els valors tintinaires en el món al llarg de la història, i l’han representat amb un dibuix, un text breu escrit en qualsevol llengua i un lema en tres llengües diferents. Alguns dels valors representats són l’amistat, la igualtat i el reciclatge.
 
Els dibuixos representen qualsevol dels personatges dels còmics, però sense ser una reproducció literal d’una vinyeta. Pel que fa als textos, la majoria han estan escrits en català, castellà i anglès. A més a més d’aquestes llengües, en els lemes també s’han introduït d’altres com ara el xinès, el portuguès, el rus, el francès, el romanès, l’italià i l’alemany.
 
Can Tonet “El Racó del Tintinaire”, un comerç especialitzat en el Tintin, és l’entitat organitzadora del concurs i compta amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament a través del Servei de Llengües Estrangeres de la Subdirecció General de Llengües i Plurilingüisme, i amb el patrocini de l’Oficina de Turisme de Bèlgica: Brussel·les i Valònia.
 
El passat 4 de maig es va inaugurar l’exposició dels 30 dibuixos finalistes. Es pot visitar a la Sala d’Exposicions del Corte Inglés Portal de l’Àngel fins al 17 de maig.
 
 
10 de maig de 2013