ESADE

President Mas: "La nostra capacitat d'atreure talent i coneixement determinarà el futur de Catalunya"

query_builder   10 maig 2013 16:16

event_note Nota de premsa

President Mas: "La nostra capacitat d'atreure talent i coneixement determinarà el futur de Catalunya"

  • El cap de l’Executiu ha inaugurat aquest migdia el nou campus MBA de Sant Cugat
  • Barcelona és la cinquena ciutat del món i la segona d’Europa més atractiva per a estudiants d’MBA, segons un estudi fet públic durant l’acte
El president de la Generalitat ha inaugurat el nou campus MBA d'Esade, ubicat al centre que l'escola de negocis té a Sant Cugat del Vallès.
El president de la Generalitat ha inaugurat el nou campus MBA d'Esade, ubicat al centre que l'escola de negocis té a Sant Cugat del Vallès.
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha apostat aquest migdia perquè Catalunya continuï sent un pol de captació i formació de talents perquè “de la nostra capacitat per atreure talent i coneixement en depèn el futur desenvolupament de la societat i l’economia catalanes”. 
 
El cap de l’Executiu, que ha inaugurat aquest migdia el nou campus MBA d’Esade a Sant Cugat, ha destacat també la internacionalització de l’economia catalana com un dels pilars de la Catalunya del segle XXI. “Mai hem exportat tant com en els últims anys, les nostres exportacions han assolit un rècord”, ha dit el president, i ha afegit “estem convençuts que l’exportació és la nostra oportunitat per sortir de la crisi”.
 
En la seva intervenció, Artur Mas ha posat també l’èmfasi en el fet que, “per primera vegada, Catalunya està venent més als mercats internacionals que a la resta d’Espanya, i això ha suposat un canvi dramàtic per a nosaltres”. Aquest augment de les exportacions, ha explicat el president, vol dir que “hem trobat nous mercats i hem tingut èxit i que, per tant, som competitius i encara ho serem més amb el temps”.
 
Artur Mas ha posat com a exemple de sector competitiu el de l’automòbil, que, ha afirmat, “està produint més i millor, generant inversions per fabricar nous models i creant ocupació”. En aquest sentit, el cap del Govern ha expressat la seva confiança que aquesta transformació s’estengui a tots els sectors de l’economia catalana.
 
El president Mas ha agraït també a Esade la seva contribució en la captació i formació de talents, i ha assegurat que l’escola “ha creat marca, una marca de referència que s’associa amb prestigi, reconeixement, qualitat i projecció internacional”.
 
A més del president de la Generalitat, hi han pres la paraula el president de la Fundació Esade, Pedro Fontana; la directora general de l’escola, Eugènia Bieto; i el secretari general adjunt de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament (OCDE) i exprimer ministre belga, Yves Leterme, que ha pronunciat la conferència inaugural.
 
Prèviament a aquest acte inaugural, el president Mas i Yves Leterme han participat en una breu xerrada amb un grup d’estudiants del nou campus, amb els quals han intercanviat impressions sobre el futur de l’economia.
 
 
Barcelona, 2a ciutat europea més atractiva
 
En el decurs de l’acte inaugural s’ha fet públic l’estudi MBA City Monitor, que presenta la ciutat de Barcelona com la 5ena ciutat del món i la 2a europea més atractiva per a estudiants d’MBA. També segons aquest informe, l’MBA d’Esade se situa al número 8 d’Europa i al número 23 al rànquing anual del Financial Times.
 
El campus MBA d’Esade, ubicat al l’edifici Esadecreapolis que aquesta escola de negocis té a Sant Cugat, compta amb un 95% d’estudiants internacionals, procedents de 46 països d’arreu del món. Ofereix 9 aules i 12 sales de treball per als estudiants, i està dissenyat de forma especia per fomentar la interacció entre el món empresarial i l’acadèmic.

1  

Imatges

Inauguració del nou campus MBA d'Esade

Inauguració del nou campus MBA d'Esade 375