Automòbil

President Mas: "Necessitem desbloquejar el Corredor Ferroviari del Mediterrani per tenir una indústria integrada a Europa"

query_builder   10 maig 2013 16:18

event_note Nota de premsa

President Mas: "Necessitem desbloquejar el Corredor Ferroviari del Mediterrani per tenir una indústria integrada a Europa"

  • El cap de l’Executiu ha reivindicat la necessitat d’aquesta infraestructura davant el president  Rajoy, en un dinar a Barcelona amb el sector de l’automòbil
  • Tots dos presidents inauguren aquesta tarda la 37a edició del Saló Internacional de l’Automòbil de Barcelona
El president de la Generalitat, juntament amb el president del Govern espanyol, han encapçalat un dinar amb empresaris del sector de l'automòbil
El president de la Generalitat, juntament amb el president del Govern espanyol, han encapçalat un dinar amb empresaris del sector de l'automòbil
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha reivindicat aquest migdia davant del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, “la necessitat de desbloquejar el Corredor Ferroviari del Mediterrani, perquè no es pot pensar en una indústria integrada a Europa i clarament exportadora i continental si no tenim infraestructures com aquesta posades al dia”.
 
En un dinar a Barcelona amb una cinquantena de representants del sector de l’automoció previ a la inauguració del Saló Internacional de l’Automòbil, el cap de l’Executiu ha dit al president Rajoy que aquesta infraestructura tan necessària “no l’hem tinguda durant molts anys, però sembla que aquest és l’any clau definitiu i la tindrem”. “Serà un abans i un després des del punt de vista de la nostra capacitat competitiva”, ha reblat.
 
Durant la seva intervenció, el president Mas ha remarcat que “la massa crítica de la indústria de l’automoció catalana segueix sent molt significativa i cada cop més posada al dia”. Artur Mas ha explicat que el pes de Catalunya en el món de l’automoció representa el 25% del de tot l’Estat i el 40% pel que fa a l’àmbit dels components.
 
El president ha recordat la recent creació del Clúster de la Indústria de l’Automoció a Catalunya i ha destacat la coincidència del Saló de l’Automòbil amb el Gran Premi de Fórmula 1, que se celebra aquest cap de setmana al Circuit de Catalunya, assenyalant que “Catalunya farà olor de motor”. “La suma de moltes coses atractives acaba fent una realitat que necessitem que sigui millor que la que tenim”, ha conclòs.
 
 
“Cal concentrar la potència de foc on té més sentit”
 
Artur Mas ha expressat el seu agraïment a les persones que han fet possible que el saló torni a estar a Barcelona i ha assenyalat que, “en el moment actual, la repetició de molts salons no tindria sentit, cal concentrar la potència de foc” i ha destacat el fet que s’exhibeixi la fortalesa de l’automòbil a la capital de Catalunya.
 
El president Mas també ha destacat la llarga tradició del món de l’automoció a Catalunya, on el Saló de l’Automòbil es fa des de l’any 1919, i ha agraït a les empreses que hi participen “el sobreesforç que han de fer en un moment complicat com l’actual”.

2  

Imatges

Dinar amb empresaris del sector de l'automòbil

Dinar amb empresaris del sector de l'automòbil 599

37a edició del Saló Internacional de l'Automòbil

37a edició del Saló Internacional de l'Automòbil 483