12 de maig, Dia Internacional de la Infermera

query_builder   11 maig 2013 11:30

event_note Nota de premsa

12 de maig, Dia Internacional de la Infermera

 
Aquest diumenge es commemora el Dia Internacional de la Infermera, amb el lema "Resoldre la desigualtat: objectius del desenvolupament del Mil·lenni". El Consell Internacional d’Infermeres ha fixat els següents propòsits per aquesta celebració: fomentar una aliança per al desenvolupament; garantir la sostenibilitat del medi ambient; combatre el VIH - SIDA, la malària i altres malalties; millorar la salut materna; reduir la mortalitat infantil, promoure la igualtat entre sexes, aconseguir l’educació primària universal i eradicar la pobresa extrema i la fam.
 
Les infermeres i els infermers tenen actualment un paper rellevant en les estratègies assistencials per donar la millor resposta a les necessitats de salut de la ciutadania. A Catalunya, un dels objectius primordials en què està implicat el col·lectiu és assolir les fites previstes en el Pla de salut 2011-2015 pel que fa a l’abordatge de la cronicitat.
 
El Departament de Salut compta amb un òrgan de consulta i participació de les infermeres i infermers, el Consell de la Professió Infermera de Catalunya (CPIC), representat per col·legis professionals, associacions científiques, universitats, sindicats, patronals i professionals de reconegut prestigi.
 
Actualment el CPIC treballa per garantir la qualitat assistencial en el sistema públic de salut: adequació del nombre de professionals amb les competències requerides, utilització i millora de les organitzacions i lideratge i adequació del model actual de cures infermeres.
 
El Departament de Salut també vol adherir-se a la commemoració d’aquesta diada, i per això ha elaborat el vídeo "Les infermeres i els infermers: atenció única i essencial" on reflecteix situacions reals que viuen de forma quotidiana les infermeres i els infermers de Catalunya en els diferents àmbits d’atenció. L’objectiu és oferir una mirada àmplia a l’atenció única i essencial que dóna aquest col·lectiu.
 
El vídeo es projectarà durant aquests dies a tots els centres assistencials i hospitals que disposin de monitors, i també es pot visualitzar a Canal Salut.
 
Per més informació: