president

President Mas: "Els ajustaments tenen un límit i no podem posar en risc la construcció de l'Estat del benestar"

query_builder   11 maig 2013 00:12

event_note Nota de premsa

President Mas: "Els ajustaments tenen un límit i no podem posar en risc la construcció de l'Estat del benestar"

  • El cap de l’Executiu ha presidit la 33ª Nit de l’Ensenyament, organitzada per l’editorial Santillana
  • Artur Mas ha demanat que “ens mantinguem junts”, perquè és “l'única manera que el país tingui una bona sortida”
El president Mas ha presidit la 33a edició de la Nit de l'Ensenyament, organitzada per Santillana
El president Mas ha presidit la 33a edició de la Nit de l'Ensenyament, organitzada per Santillana
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat aquesta nit que “tots els ajustaments tenen un límit” perquè “el que no es pot fer és posar en risc la construcció d’un estat del benestar”. “És el resultat de l’esforç que s’ha fet en aquest país durant una generació sencera”, ha reblat el president, i per això ha subratllat que es pot ajustar i regular com s’està fent, però “sense arribar a un punt en què ja no hi hagi tornada”.
 
El cap de l’Executiu ha pronunciat aquestes paraules en la 33a Nit de l’Ensenyament, organitzada per Santillana, i a la qual també hi ha assistit la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau. En el seu parlament, el president ha explicat que aquesta és la reflexió que ha fet arribar al president Mariano Rajoy en la trobada privada que han mantingut aquesta tarda, en el dinar previ al Saló de l’Automòbil.
 
“Amb menys es pot fer més, però amb res, no”, ha subratllat el cap del Govern, que també ha fet notar que “en aquest moment, dissortadament, les solucions no depenen només de nosaltres, sinó que estem lligats de peus i mans en algun sentit”, i ha demanat que el país també en sigui conscient.
 
Davant aquesta realitat complicada, el president ha remarcat que és necessari que “ens mantinguem junts”, perquè és “l'única manera que això tingui sortida i sigui una bona sortida”. També ha assegurat que és molt important que aquest sobreesforç que es demana a tot el país es faci “amb actitud positiva”, que és el que diferencia els països que se’n poden sortir dels que no.
 
 
Agraïment a l’escola privada i concertada
 
Davant més de 300 representants de l’escola concertada i privada, que s’han donat cita un any més a la Nit de l’Ensenyament, el president ha volgut agrair a la comunitat educativa tota la feina feta en aquests moments de dificultats perquè ha assegurat que “quan l’esforç es fa en aquestes condicions, el mèrit és doble”.
 
El cap de l’Executiu ha defensat que, davant dels problemes, el que cal és “entomar la situació, plantar-li cara, no tirar la tovallola i tirar endavant” com ja fa molta gent al país, perquè ha dit que aquesta actitud “és la que està mantenint-nos en línia de flotació” i “ajudant que el país se’n pugui sortir”.
 
El president ha destacat que l’escola concertada i privada porta a sobre el pes de la tradició i que a Catalunya ha tingut una trajectòria molt diferenciada d’altres països, al “tenir un pes molt gran en la nostra societat”. També ha remarcat “l’exercici de la responsabilitat del present” que han demostrat sempre perquè el sistema educatiu del país estigui entre els millors i la defensa feta del català.

1  

Imatges

Nit de l'Ensenyament

Nit de l'Ensenyament 402