L'INCAVI destaca que el sector del vi de Catalunya "és dinàmic i innovador", en la inauguració de Vinum Nature

query_builder   13 maig 2013 14:16

event_note Nota de premsa

L'INCAVI destaca que el sector del vi de Catalunya "és dinàmic i innovador", en la inauguració de Vinum Nature

El director general de l’INCAVI, Jordi Bort, ha inaugurat aquest migdia a Barcelona la  primera fira dels vins ecològics, naturals i biodinàmics catalans
 
El certamen dóna cabuda a més de 50 cellers i 250 referències de vins d’aquests tipus, amb la presència de les 12 denominacions d’origen vinícoles catalanes
Inauguració
Jordi Bort en un moment de la inauguració
El director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) i conseller delegat de Prodeca, Jordi Bort, en representació del conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha destacat aquest migdia, a Barcelona, que el sector del vi de Catalunya “és dinàmic i innovador”, que es tracta d’un sector molt apreciat pel conjunt de la societat catalana i que Barcelona s’ha convertit en un magnífic altaveu per explicar la qualitat dels vins catalans.
 
Jordi Bort ha fet aquestes declaracions en el decurs de la inauguració, a la Cúpula de las Arenas, de Vinum Nature Barcelona, la primera fira dels vins ecològics, naturals i biodinàmics de Catalunya, en la qual ha estat acompanyat pel director d’Ecomundis Editorial, Pablo Chamorro, i el director executiu de la fira, Xavier Nolla.
 
El certamen, que ha cobert totes les expectatives de convocatòria de cellers i col·laboracions professionals, dóna cabuda a més de 50 cellers i un mínim de 250 referències de vins ecològics, biodinàmics i natural, facilitant així la presència de les 12 denominacions d’origen vinícoles catalanes.
 
Vinum Nature Barcelona compta amb una alta participació i col·laboracions de grans noms del món de vi i de personatges de la cultura i la gastronomia catalana. Els actes programats es desenvoluparan simultàniament en dos espais diferenciats dins de la Cúpula las Arenas: l’escenari principal i la Sala Nature, ambdós amb capacitat per més de 60 persones i, en el cas de l’escenari, obert visualment a tot el recinte i visitants de la fira.
 
El director general de l’INCAVI ha subratllat la voluntat dels organitzadors de la fira que aquest certamen tingui continuïtat els propers anys, prenent el relleu a fires del mateix tipus celebrades anteriorment. A més, ha elogiat que el certamen vulgui esdevenir internacional, i en especial amb una base europea, en els propers anys, convertint-se en el punt de referència del sud d’Europa de la producció vinícola ecològica.
 
Bort ha destacat també que el vi ecològic va avançant cada dia més entre els consumidors, que saben apreciar cada vegada més els vins de qualitat. “Una fira com aquesta demostra cultura, entesa com a coneixement dels productes ecològics per part d’un consumidor cada vegada més inquiet. I cal donar a aquest consumidor el producte que demana”, ha afegit el director general de l’INCAVI,
 
Finalment, Bort ha manifestat que “el Govern de Catalunya està al costat del sector del vi català” i ha elogiat que els organitzadors de la fira hagi sabut conjuminar ecologia, vi i país per tirar endavant aquesta iniciativa al voltant dels vins ecològics.
 
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.

1  

Imatges

Inauguració

Inauguració 3841