Comencen les obres que permetran construir el nou accés a Viladecans des de la C-32, a l'àmbit del sector de Ca n'Alemany

query_builder   13 maig 2013 15:33

event_note Nota de premsa

Comencen les obres que permetran construir el nou accés a Viladecans des de la C-32, a l'àmbit del sector de Ca n'Alemany

Els terrenys acolliran el nou centre comercial outlet de Neinver i les noves instal·lacions logístiques de Desigual
 
El Consorci DeltaBCN, integrat per l’Ajuntament de Viladecans i l’Incasòl, ha iniciat les obres que permetran construir la nova connexió entre Viladecans i la C-32 amb la construcció d’un viaducte.
 
Les obres que ara comencen consisteixen a desviar el trànsit de l’actual sortida 52-Viladecans Sud de la C-32, que ha de ser substituïda pel nou viaducte, i construir un accés provisional pel carrer d’Antonio Machado. Les obres s’han adjudicat a l’empresa PASQUINA SA, amb un import de 322.897,75 euros (IVA exclòs) i un termini d’execució de 3 mesos, que s’executaran en dues fases amb una discontinuïtat temporal que s’estima en 12 mesos, corresponent a l’execució de les obres del viaducte.
 
Amb aquesta actuació, el Consorci DeltaBCN inicia la fase final d’urbanització del sector de Ca n’Alemany, que permetrà la instal·lació del nou espai comercial, Viladecans The Style Outlets que l’empresa Neinver preveu obrir l’últim quadrimestre del 2015 i la nova plataforma logística europea de Desigual, entre d’altres empreses.
 
 
Calendari resum de les diferents fases de l’actuació
 
Calendari d’obres
Inici
Final
 
Urbanització sortida provisional C-32 (FASE 1)
 
 
maig 2013
 
juliol 2013
 
Construcció viaducte
 
 
agost 2013
 
agost 2014
 
Urbanització sortida provisional C-32 (FASE 2)
 
 
agost 2014
 
setembre 2014
 
 
Projecte per a la millora dels accessos de Ca n’Alemany   
 
Les intervencions previstes en la primera fase de les obres inclouen la construcció d’un nou ramal de sortida de la C-32 “Viladecans Provisional”, pel carrer d’Antonio Machado; un nou carril d’ampliació de la rotonda de Sant Boi de Llobregat a la C-32, i la nova senyalització prevista a la C-32 i a la xarxa viària dels municipis afectats, Viladecans i Sant Boi de Llobregat.
Un cop finalitzades les obres dels desviaments, que tenen una durada prevista de 2 mesos, es procedirà a l’anul·lació de l’actual enllaç de l’autopista pel carrer de l’Agricultura i a l’obertura al trànsit de la nova sortida provisional.
 
La segona fase d’aquest projecte s’executarà un cop acabades les obres de construcció del nou viaducte i s’hagi posat en funcionament el nou accés de la C-32 “Viladecans Sud”, que tindrà un termini d’execució aproximat de 12 mesos.
 
La darrera fase de l’actuació consisteix al desmuntatge de l’obra executada i compta amb un mes de termini. Aquestes obres consistiran en l’anul·lació de la sortida provisional de la C-32 pel carrer d’Antonio Machado, el desmuntatge del ramal de sortida provisional de l’autopista, la retirada de la senyalització, i totes les obres previstes per tal de deixar l’àmbit d’actuació en les mateixes condicions que a l’inici de les obres. Només es mantindrà el nou carril de la rotonda de Sant Boi a la C-32, que comporta una millora notable en l’accés a l’autopista des d’aquest municipi.
 
 
Dispositiu especial d’informació ciutadana
 
Donada la importància de les obres, l’Ajuntament ha preparat un pla especial de mobilitat alternativa que permetrà canalitzar el trànsit entre l’autopista i la ciutat amb la màxima fluïdesa possible. El pla també comportarà el desenvolupament d’una campanya especial d’informació.
 
Un dispositiu extraordinari permetrà informar la ciutadania en tot moment a través d’un web específic, on es mostraran constantment imatges en directe de les entrades i sortides de la ciutat i els carrers de l’entorn. A més, es crearà una línia telefònica d’atenció ciutadana, destinada a informar sobre l’estat del trànsit en les hores punta. Els mitjans de comunicació municipals també oferiran informació puntual de totes les actuacions.