El Departament d'Ensenyament signa un conveni per millorar la formació dels alumnes d'FP de l'Institut Illa dels Banyols

query_builder   14 maig 2013 16:36

event_note Nota de premsa

El Departament d'Ensenyament signa un conveni per millorar la formació dels alumnes d'FP de l'Institut Illa dels Banyols

 
  • El conveni amb l’empresa Ariston suposarà dotar d’equipaments i materials relacionats amb la família d’Energia i Aigua i la d’Instal·lació i Manteniment, per un valor de 22.500 euros
  • També s’han signat convenis d’FP per al reconeixement acadèmic dels treballadors d’empreses i entitats relacionades amb el sector sanitari i el del menjar congelat. Els convenis s’han signat amb l’Hospital de Valls, la Fundació Privada Vilaniu i l’empresa Europastry
 
El Departament d'Ensenyament ha signat un conveni per a millorar la formació dels alumnes de formació professional de les famílies d’Energia i Aigua i d’Instal·lació i Manteniment de l’institut Illa dels Banyols. El conveni s’ha signat amb l’empresa Ariston especialitzada en gestió de l’energia i en eficiència energètica per a l’aigua sanitària i calefacció. Amb aquest acord, l’empresa dota al centre dels equipaments i materials necessaris per a la creació d’una aula tècnica valorada en 22.500 euros.
 
D’aquesta manera, els alumnes de l’institut Illa dels Banyols podran completar la seva formació amb les darreres tecnologies d’aquest àmbit, incloent-hi l’aerotèrmia. Aquest acord ve precedit d’un conveni signat el mes de juny de 2012 que contemplava, entre d’altres d’aspectes, la possibilitat que els treballadors d’Ariston pugin rebre formació inicial en l’institut, i que puguin rebre el reconeixement acadèmic de la seva experiència professional i de la formació contínua realitzada per l’empresa.
 
Ariston, per la seva banda, es va comprometre a facilitar personal expert com a suport tècnic al professorat i alhora assessorar sobre eficiència energètica amb la finalitat d’optimitzar els consums i hàbits energètics de l’institut. En aquest sentit, empresa i institut estudiaran la viabilitat d’un projecte d’instal·lació de plaques solars tèrmiques, projectes d’aerotèrmia, i instal·lacions d’aigua calenta sanitària en el centre.
 
Convenis amb l’Institut Jaume Huguet de Valls
 
El Departament d’Ensenyament també ha formalitzat tres conveni de formació professional amb diferents entitats dels àmbits sanitari i del menjar congelat, tots ells amb la participació de l’institut Jaume Huguet de Valls. Els convenis s’han signat amb la Fundació Privada Vilaniu, el Pius Hospital de Valls i l’empresa Europastry.
 
Els acords d’Ensenyament amb la Fundació Privada Vilaniu i amb l’Hospital de Valls fan referència a l’àmbit de la família professional de Sanitat. Ambdues col·laboracions estan destinades al reconeixement acadèmic del personal treballador de les entitats a través de l’institut Jaume Huguet de Valls, amb l’objectiu de millorar-ne la qualificació professional.
 
El conveni permetrà a l’Hospital i a la Fundació:
 
-     reconèixer acadèmicament els aprenentatges assolits pel seu personal vinculat a través de l’experiència laboral o en activitats socials.
-     reconèixer acadèmicament la formació contínua que impartirà en la seva infraestructura de formació.
-     la incorporació d’un col·lectiu de personal treballador, per tal que pugui cursar un cicle formatiu de formació professional inicial de forma flexible, mitjançant la matrícula per mòduls, crèdits o unitats formatives.
 
De la seva banda, la Fundació i l’Hospital es disposen a facilitar la inserció professional dels joves formats a l’institut en aquests cicles formatius. L’Hospital de Valls, a més, està disposat a col·laborar amb el Departament d'Ensenyament per tal de transferir la seva pròpia experiència en l’àmbit assistencial i promocionar activitats formatives que millorin la qualificació de les persones treballadores del sector a la comarca.
 
El conveni entre el Departament d’Ensenyament i l’empresa Europastry –especialitzada en la producció i distribució de masses congelades per als professionals dels sectors de la forneria, hostaleria, restauració, càtering i cadenes de distribució- permetrà el reconeixement acadèmic de l’experiència dels treballadors d’aquesta empresa en qualsevol dels cicles formatius que imparteix l’institut Jaume Huguet de Valls. També permetrà el reconeixement de la formació impartida per l’empresa als seus treballadors i la incorporació de personal proposat per l’empresa a ensenyaments de formació professional inicial. A més, Europastry facilitarà a l’alumnat la realització del mòdul de formació en centres de treball.
 
Aquests convenis sobre el reconeixement acadèmic formen part de les mesures flexibilitzadores en formació professional impulsades pel Departament d'Ensenyament.
 
 
 
 
11 de maig de 2013