Obertes les inscripcions al Màster Interuniversitari en Joventut i Societat 2013-2014

Benestar Social i Família ofereix pràctiques i facilitats en l'allotjament als alumnes d'aquests estudis

query_builder   15 maig 2013 11:00

event_note Nota de premsa

Obertes les inscripcions al Màster Interuniversitari en Joventut i Societat 2013-2014

Benestar Social i Família ofereix pràctiques i facilitats en l'allotjament als alumnes d'aquests estudis

Un total de sis universitats públiques catalanes han obert el període de preinscripció al Màster Interuniversitari en Joventut i Societat 2013-2014. Aquest màster compta amb la col·laboració del Departament de Benestar Social i Família, a través de l’Agència Catalana de la Joventut.
 
Amb l’objectiu de consolidar aquesta oferta informativa, el Departament ha establert un sistema d’ajuts als estudiants del màster. Entre d’altres, donarà facilitats perquè l’alumnat s’allotgi als albergs de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya i promourà la realització de pràctiques professionals.
 
El màster, que té caràcter oficial i és reconegut per la Generalitat i el Ministeri d’Educació, és l’única titulació existent en aquesta modalitat en matèria de joventut a Catalunya i a l’Estat espanyol. Les classes, que començaran el proper 4 d’octubre i s’acabaran el 7 de juny de 2014, es realitzaran de manera semipresencial a sis universitats catalanes: la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona, la Universitat de Lleida, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Rovira i Virgili i la Universitat de Girona.
 
El pla d’estudis està dissenyat per formar a futurs professionals amb competències per treballar en l’àmbit de la joventut o bé en la recerca aplicada a aquest sector. El màster s’estructura en tres mòduls que inclouen continguts interuniversitaris especialitzats, formació pràctica i itineraris afíns a cada universitat.
 
Els destinataris principals del màster poden ser educador socials, gestors de casals juvenils i casals de cultura, gestors culturals en el món juvenil, agents de salut, tècnics de l’Administració en serveis personals, professorat de secundària i d'universitats, estudiants investigadors en ciències socials o mestres, entre d’altres.
 
El Màster Interuniversitari en Joventut i Societat té un caràcter marcadament interdisciplinari i compta amb un equip docent amb una àmplia experiència en l’àmbit de la joventut des de diferents òptiques i disciplines socials, sobretot de la pedagogia, la sociologia, l’antropologia i la comunicació. Disposa a més, d’un consell assessor, que aplega una vintena d’institucions públiques i privades, implicades amb l’àmbit de la joventut i en el disseny i implementació de polítiques sectorials.
 
En aquesta edició del màster s’oferten un total de 30 places. Des de l’inici d’aquests estudis el 2008, un total de 120 estudiants han cursat aquesta titulació.
 
Tota la informació sobre el màster es pot consultar a l’adreça www.udg.edu/masterjoventut.