OCUPACIÓ

El Departament d'Empresa i Ocupació posa en marxa un cicle de debats d'Economia Social i Cooperativa

query_builder   15 maig 2013 11:59

event_note Nota de premsa

OCUPACIÓ

El Departament d'Empresa i Ocupació posa en marxa un cicle de debats d'Economia Social i Cooperativa

 
·         L’objectiu d’aquesta iniciativa és visibilitzar aquest model econòmic i les solucions que pot oferir davant la crisi
 
·         El primer debat tindrà lloc el proper divendres 17 de maig a les 09:00 hores al Palau Moja (c/ Portaferrisa, 1)
 
·         El ponent serà el director general de Caixa d’Enginyers, Joan Cavallé, qui parlarà sobre la Banca Cooperativa en la crisi financera internacional
 
 
El Departament d’Empresa i Ocupació, a través de la Direcció General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom i en col·laboració amb la Confederació de Cooperatives de Catalunya, posa en marxa aquest mes de maig un cicle de debats d’Economia Social i Cooperativa.
 
Aquests debats, que es celebraran un cop al mes, tenen per objectiu prestigiar i  visibilitzar l’economia social i les solucions que des d’aquestes empreses i entitats es poden oferir als principals reptes socials i econòmics als quals s’enfronta la nostra societat. Els debats combinaran ponents de reconegut prestigi de l’àmbit institucional i acadèmic amb representants d’experiències concretes d’èxit.
 
El primer debat tindrà lloc el proper divendres 17 de maig a les 09:00 hores al Palau Moja (c/ Portaferrisa, 1). El ponent serà el director general de Caixa d’Enginyers, Joan Cavallé, que pronunciarà una conferència sobre la “Banca Cooperativa en la crisi financera internacional”.  Aquesta cooperativa de crèdit, al contrari que les entitats financeres convencionals, no s’ha vist afectada per la crisi financera internacional.
 
Els ponents i els temes dels propers debats són els següents:
 
-       Cooperació públic – privada
A càrrec d’Albert Serra, director de L’Institut de Governança i Direcció Pública (IGDP) i Mònica Reig, directora associada del Programa Partners
 
 
-       Empreses d’inserció: la integració social per la via del treball
A càrrec d’Ignasi Parody, de la Fundació Trinijove i Albert Alberich, de la Fundació Formació i Treball
 
 
L’economia social està formada per cooperatives, societats laborals, Centres Especials de Treball, empreses d’inserció, mutualitats de previsió social i  associacions i fundacions que realitzen activitat econòmica. En conjunt representen més de 27.000 empreses i entitats que generen gairebé 130.000 llocs de treball —el 4,62% de l’ocupació catalana— i generen activitat econòmica superior als 10.000 milions d’euros —el 4,86% del Producte Interior Brut.