El conseller Espadaler visita l'oficina policial dels Mossos d'Esquadra a Aitona

query_builder   16 maig 2013 19:27

event_note Nota de premsa

El conseller Espadaler visita l'oficina policial dels Mossos d'Esquadra a Aitona

FOTO
 
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha visitat aquesta tarda l’oficina policial dels Mossos d’Esquadra, ubicada a Aitona i que dóna servei a les localitats del Baix Segre. L’oficina va obrir el 22 d’abril i es tancarà l’11 de setembre coincidint amb el final de la campanya de recollida de la fruita a la comarca.
 
El conseller Espadaler ha volgut destacar que hi haurà un reforç policial a la comarca durant l'època dels temporers i ha assegurat que “treballarem plegats, colze a colze, amb els ajuntaments i amb la ciutadania, perquè la nostra policia neix del poble i està al servei del poble”.
 
Per la seva banda, l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, ha valorat la tasca de proximitat que fan els Mossos d’Esquadra amb els municipis en una època en què la població a la zona s’incrementa de forma considerable.
 
L’alcaldessa ha demanat al conseller poder mantenir oberta la oficina tot l’any, una petició que el conseller d’Interior s’ha compromès a estudiar.
 
L’oficina temporal dels Mossos a Aitona recull denúncies, i serveix per organitzar les patrulles amb el reforç de l’ABP de Lleida. Durant la campanya de recollida de fruita del 2012 al Baix Segre es va donar resposta a 1.011 incidents; el nombre d’identificacions va augmentar un 12% en relació a l’any anterior: es van identificar 556 vehicles i 1.375 persones; es van registrar 485 denúncies per fets penals; i el nombre de detencions van incrementar un 21%, passant de 29 detencions el 2011 a 35 el 2012.
 
A l’acte també han assistit el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, el president del Consell Comarcal del Segrià, Pau Cabré, el director general de la Policia, Manel Prat, la directora territorial del Departament a Lleida, Anna Miranda i el cap de la Regió Policial de Ponent, intendent Josep Lluís Rossell, entre d’altres autoritats.