El secretari de Salut Pública, Antoni Mateu, inaugura el World Forum for Nutrition Research Conference que se celebra a Reus

query_builder   21 maig 2013 11:34

event_note Nota de premsa

El secretari de Salut Pública, Antoni Mateu, inaugura el World Forum for Nutrition Research Conference que se celebra a Reus

 

El Congrés Mundial de Nutrició i Fruita Seca, amb 450 participants se centra en la dieta mediterrània i els seus efectes sobre la salut
 
L’Agència de Salut Pública ha realitzat diverses accions de promoció de l’alimentació mediterrània i dels hàbits de salut en la població
World Forum For Nutrition Research Conference

 

El secretari de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya, Antoni Mateu, ha inaugurat aquest matí el World Forum For Nutrition Research Conference que se celebra durant el 20 i 21 de maig a les instal·lacions de la Fira de Reus. El congrés compta amb la presència de 450 participants dels quals el cinquanta per cent són vinguts de fora de l’Estat.
 
Durant la inauguració, Mateu ha destacat les activitats de des de l’Agència de Salut Pública de Catalunya s’han realitzat per tal de promoure l’alimentació mediterrània. Entre ells, ha destacat el projecte AMED d’identificació i acreditació d’establiments de restauració que exerceixen de promotors d’alimentació mediterrània i que actualment arriba a 232 establiments amb 38.816 comensals de 75 municipis de Catalunya. Aquesta iniciativa promou l’alimentació saludable a través de la identificació, la proposta de millores i l’acreditació dels establiments que ofereixen opcions d’alimentació mediterrània i d’oci actiu pels seus usuaris. Acredita, establiments que proposen una oferta gastronòmica que garanteix la utilització d’oli d’oliva, abundància de verdures, hortalisses i llegums, fruita fresca, peixos i carns magres i la inclusió de productes integrals.
 
Així mateix, s’ha destacar el suport realitzat a l ‘estudi PREDIMED que demostra com la dieta mediterrània redueix l’aparició de malaltia cardiovascular en persones de risc.
 
Reforçant els hàbit de salut, s’ha actualitzat la piràmide de l’alimentació saludable, incorporant les fruites i verdures a la base de la piràmide, per tal de reforçar el seu paper fonamental i el seu consum diari. Segons dades de l’Enquesta de Salut de Catalunya un 11.8% de la població adulta compleix la recomanació de menjar 5 peces de fruita i verdura al dia.
 
Igualment, s’han realitzat més de 2.000 revisions de programacions de menús escolars, amb elaboració d’informes i recomanacions de millora. S’ha observat amb el posterior seguiment de l’aplicació de les recomanacions, un increment en la qualitat dels menús oferts a les escoles en concepte d’increment d’utilització de fruita fresca en postres i d’hortalisses diàriament.
El Congrés Mundial de Nutrició i Fruita Seca se centrarà en la dieta mediterrània i els seus efectes sobre la salut, així com altres aspectes socials i culturals dels aliments típics de la zona mediterrània.
 
Durant el Congrés es presentaran simposis, comunicacions orals i es realitzaran sessions plenàries, entre d'altres. Tot plegat amb material de laboratoris científics de tot el món.