Balanç del primer mes de la mesura de restricció a vehicles de 4 o més eixos a la N-II entre Vidreres i la Jonquera

query_builder   21 maig 2013 14:09

event_note Nota de premsa

Balanç del primer mes de la mesura de restricció a vehicles de 4 o més eixos a la N-II entre Vidreres i la Jonquera

 
 
Del 19 d’abril al 19 de maig l’SCT ha tramitat un total de 341 sancions i els Mossos d’Esquadra han controlat 2.092 vehicles a peu de carretera
 
 
El passat 19 d’abril es va fer efectiva la restricció a la circulació amb caràcter temporal, per a tots els dies de l’any entre les 0.00 i les 24.00 hores, a la N-II entre el punt quilomètric 692,05 a Vidreres i el 773,5 a la Jonquera, en ambdós sentits, per la qual es prohibeix la circulació dels vehicles o conjunts de vehicles de transport de mercaderies de 4 o més eixos, en servei o no.
 
Des de l’entrada en vigor de la mesura restrictiva, ara fa un mes, el Servei Català de Trànsit ha tramitat de moment un total de 341 sancions. A peu de carretera, els Mossos d’Esquadra, entre el 19 d’abril i el 19 de maig, han controlat un total de 2.092 vehicles i han imposat 838 denúncies de les quals 530 han estat a vehicles estrangers. L’incompliment d’aquesta mesura és una infracció molt greu que comporta una sanció de 500 euros.
 
En quant a la sinistralitat, aquest primer mes d’aplicació de la prohibició, s’han registrat, en el tram afectat de la N-II, 9 accidents amb 2 ferits greus i 10 lleus. En aquests sinistres no hi ha hagut  implicats vehicles pesants. 
 
Cal recordar que s’exceptua de la mesura de restricció a la circulació a la N-II:
 
  • Els vehicles o conjunts de vehicles en què l’origen o destí de la mercaderia que transporten, d’acord amb la carta de port o document equivalent que duen a bord, estiguin a les comarques de la província de Girona en el trajecte mínim imprescindible degudament justificat. No obstant això, en el tram de la travessera de Bàscara no existirà aquesta excepció. 
  • Els vehicles o conjunts de vehicles amb destí a proveïment o avituallament a la N-II en el trajecte mínim imprescindible, degudament justificat, llevat del tram de la travessera de Bàscara.
  • Els vehicles o conjunts de vehicles amb autorització especial de circulació per raó de la seva càrrega indivisible o de les característiques constructives dels vehicles amb itinerari específic que inclogui totalment o parcialment el tram afectat per aquesta restricció.
  • Les situacions excepcionals o d’emergència en què la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra pot permetre la circulació dels vehicles sotmesos a la restricció per raons excepcionals, d’emergència o de servei públic.
  • Els supòsits a què fa referència l’article 39.5 del Reglament general de circulació.
  • El tram desdoblat de la N-II (denominat A-2) entre el PK 704 de Riudellots de la Selva i el PK 708 de Fornells de la Selva.

 

1  

Fitxers adjunts

Nota en pdf. Balanç del primer mes de la mesura de restricció a vehicles de 4 o més eixos a la N-II entre Vidreres i la Jonquera

Nota en pdf. Balanç del primer mes de la mesura de restricció a vehicles de 4 o més eixos a la N-II entre Vidreres i la Jonquera
PDF | 150