Foto de l'acte

Munté: "La nova Llei de no-discriminació complirà les expectatives de tots els qui defensem la lluita contra l'homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia"

El Parlament de Catalunya ha acollit l'acte institucional de commemoració del Dia Internacional contra l'homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia

query_builder   21 maig 2013 19:56

event_note Nota de premsa

Munté: "La nova Llei de no-discriminació complirà les expectatives de tots els qui defensem la lluita contra l'homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia"

El Parlament de Catalunya ha acollit l'acte institucional de commemoració del Dia Internacional contra l'homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia

Foto de l'acte
El Parlament de Catalunya ha acollit aquesta tarda la celebració institucional amb motiu del Dia Internacional contra l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia. L’acte ha estat presidit per la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i també hi han participat la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté; la presidenta de la Comissió d’Igualtat de les Persones, Marta Ribas, i la vicepresidenta segona del Consell Nacional de Lesbianes, Gais i homes i dones Bisexuals i Transsexuals, Joana López.
 
Durant la seva intervenció, la titular de Benestar Social i Família s’ha referit a la futura Llei de no-discriminació. Munté ha recordat que “la discriminació i el rebuig neixen de la por a allò que es percep com a diferent i comparteixen l’arrel comuna de l’odi i el menyspreu”. És per això, que la consellera ha destacat que aquest tema “ocupa i preocupa al Govern i, per aquest motiu cal que disposem d’un marc legal que reforci drets i permeti fer front amb contundència a situacions de discriminació en qualsevol àmbit”.
 
La consellera Munté ha celebrat la constitució la setmana passada de la nova plataforma que uneix les entitats LGTB de Catalunya. Neus Munté l’ha qualificada de “fita històrica, que demostra la voluntat de sumar esforços per combatre junts aquelles actituds i accions que vulneren els drets i les llibertats de les persones per la seva orientació sexual o d’identitat de gènere”. La consellera ha convidat a les entitats a participar activament en la redacció de la nova Llei de no-discriminació i ha afirmat que “la lluita contra la contra l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia tindran un pes molt important en aquesta normativa pionera”.
 
La consellera ha recordat que serà la primera vegada que a Catalunya i a l’Estat es legisla sobre aquesta matèria i ha reiterat el seu compromís de què “la nova llei en cap cas deixarà de visualitzar el col·lectiu LGTB perquè compartim els mateixos objectius”. “La nova Llei de no-discriminació complirà les expectatives de tots els qui defensem la lluita contra l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia”, ha dit Munté.
La consellera de Benestar Social i Família ha tingut un record per les persones del col·lectiu LGTB que van patir persecucions durant el nazisme, precisament en un moment en què es banalitza el nazisme. I per acabar, ha encoratjat als assistents “a seguir fomentant els valors de la llibertat i la solidaritat que encarnen la jornada que avui commemorem”.
 
En el decurs de l’acte s’ha llegit la declaració del Parlament de Catalunya.
 
El Dia Internacional contra l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia se celebra el 17 de maig coincidint amb l'eliminació de l'homosexualitat de les llistes de malalties mentals per part de l'Assemblea General de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) el 1990.
 
No obstant això, la transsexualitat encara es defineix en els manuals internacionals de diagnòstic com “trastorn de la identitat sexual”.