Govern

Neus Munté: "Les proporcions entre les aportacions de l'Estat i la Generalitat a la Llei de la dependència són cada any més injustes"

query_builder   22 maig 2013 20:03

event_note Nota de premsa

Neus Munté: "Les proporcions entre les aportacions de l'Estat i la Generalitat a la Llei de la dependència són cada any més injustes"

El finançament públic de la Llei ha passat d’un 65,58% suportat per la Generalitat davant un 34,42% de l’Estat l’any 2008, a un 79,12% per part de la Generalitat i un 20,88% de l’Estat l’any 2012
La consellera Neus Munté
En el transcurs del Ple del Parlament celebrat avui, la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha denunciat que "les proporcions entre les aportacions de l’Estat i la Generalitat a la Llei de la dependència són cada any més injustes".
 
Munté ha recordat que aquesta llei "ja des del seu inici va néixer mal finançada. Un finançament que ha empitjorat any rere any, per la qual cosa el Govern de la Generalitat està fent un gran sobreesforç per garantir les prestacions i serveis".
 
Tal com ha afirmat la consellera, "el finançament públic de la Llei ha passat d’un 65,58% suportat per la Generalitat davant un 34,42% de l’Estat l’any 2008, a un 79,12% per part de la Generalitat i un 20,88% de l’Estat l’any 2012, quan el que es preveia és que hi hauria una aportació a parts iguals i això no ha estat mai així”.
 
Respecte als darrers anuncis per part de l’Estat de l’impacte del pressupost de la Llei de la dependència, "que ells mal anomenen estalvi", sembla que es confirma que en part és el resultat de les mesures que ja es van concretar el juliol de 2012 i que afecten, entre d'altres, a una reducció del 15% en la prestació econòmica del cuidador no professional i a la supressió del pagament de les quotes de la seguretat social d’aquests, de manera que la consellera ha lamentat "l’alarma creada entre els beneficiaris i la ciutadania en general per la manera maldestre de comunicar".
 
Però Munté ha afegit també que el document que recull el programa de reformes elaborat per l'Estat espanyol parla d'aprovar en un futur alguns reials decrets dels quals la Generalitat no té informació i, per això, l’ha exigida a l’Estat.
 
Neus Munté ha acabat reiterant el seu compromís i el de tot el Govern de "seguir treballant per preservar i garantir els drets socials de les persones i, en especial, aquelles que estan en situació de major vulnerabilitat".