El Departament de TES sotmet a informació pública la variant de Sant Feliu de Codines (C-59)

query_builder   24 maig 2013 13:34

event_note Nota de premsa

El Departament de TES sotmet a informació pública la variant de Sant Feliu de Codines (C-59)

El Diari Oficial de la Generalitat publica avui l’anunci d’informació pública dels estudis de la variant de Sant Feliu de Codines (C-59). La nova via evitarà el trànsit de pas per l’interior del municipi, de manera que permetrà millorar la seguretat i la fluïdesa de la circulació en tot aquest àmbit. La variant, que discorre per l’oest del nucli urbà, té una longitud de 4 quilòmetres i comporta una inversió d’uns 24 MEUR.
Mapa variant Sant Feliu Codines
Millora de la mobilitat
 
La carretera C-59 discorre entre Santa Perpètua de Mogoda i l’Eix Transversal, tot unint municipis com Palau-solità i Plegamans, Caldes de Montbui, Sant Feliu de Codines, Sant Quirze Safaja i Moià. A Sant Feliu de Codines, la carretera transcorre per l’interior del nucli urbà en una longitud de més de 2 quilòmetres i amb una amplada de 6 metres.
 
Ateses les característiques de l’actual travessera, el Departament de Territori i Sostenibilitat té planificada la construcció d’una variant de la C-59 que permeti evitar el trànsit de pas per l’interior de Sant Feliu de Codines. Aquesta actuació té com a objectiu afavorir la seguretat i fluïdesa de la circulació a la via, així com millorar la mobilitat de vehicles i vianants al nucli urbà.
 
Avui, el DOGC publica l’anunci d’inici del procés d’informació pública dels estudis informatiu i d’impacte ambiental corresponents a aquesta actuació, per tal que administracions, entitats i particulars presentin les propostes que considerin oportunes.
 
Entre les alternatives de traçat que analitzen els estudis, l’opció considerada més adient correspon a una variant de 4,1 quilòmetres, que transcorre per l’oest del nucli urbà i compta amb tres accessos. La construcció d’aquesta nova carretera comporta una inversió estimada en uns 24 MEUR.
 
La nova variant
 
El traçat s’inicia al sud del nucli de Sant Feliu de Codines, poc abans de les primeres edificacions del barri de la Quica. En aquest punt inicial, es preveu la formació d’una rotonda per a facilitar els moviments entre l’actual travessera i la variant.
 
Posteriorment, el traçat es desvia cap a l’oest i creua el torrent de Can Bosc mitjançant un viaducte de 515 metres de longitud i una amplada d’11 metres, l’estructura més important de la nova variant. A partir d’aquet viaducte, el traçat passa a discórrer cap al nord, en un tram amb un fort pendent, del 7%, que comporta la construcció d’un tercer carril d’avançament de vehicles lents.
 
Aproximadament a uns 2 quilòmetres de l’origen, se situarà una segona rotonda, que connectarà la variant amb la carretera BP-1241 (de Sant Feliu de Codines a Gallifa). A partir d’aquest punt, el traçat ressegueix el camí que discorre per la carena de la Serra i, posteriorment, se situa entre el serrat de les Moles i un torrent.
 
Finalment, la variant s’enfila al Pla de la Botera, on es preveu el tercer accés de la variant i punt final del traçat. Aquesta rotonda, a més de donar continuïtat a la C-59, permet la connexió al Golf de Can Bosch i la C-1413b (carretera de Sant Feliu de Codines a Centelles). En aquest tram, també hi ha pendents elevats, motiu pel qual també es preveu un tercer carril.
 
La carretera tindrà 10 metres d’amplada i estarà formada per dos carrils de 3,5 metres i dos vorals d’1,5 metres. Al llarg de la variant, s’han previst en total prop de 3 quilòmetres de tercer carril per a l’avançament de vehicles lents, també de 3,5 metres d’amplada.
 
En el seu recorregut, la variant creuarà diferents cursos d’aigua que fan necessària la construcció de vàries estructures de pas. Al mateix temps, diversos passos superiors i inferiors permetran donar continuïtat als camins que creuen el traçat de la variant. També s’ha previst la construcció d’un pas de fauna i diferents murs de sosteniment. Les tres rotondes previstes tindran un diàmetre exterior de 48 metres, amb una calçada anular de 7 metres.
 
 
Conclosa la fase d’informació pública, es durà a terme la tramitació ambiental corresponent i, un cop aprovats definitivament els estudis, es redactarà el projecte constructiu que concretarà el traçat i característiques finals de la variant.

1  

Imatges

Mapa

Mapa 1020

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 237