jornades emprenedoria

Benestar Social i Família forma els orientadors juvenils per a detectar emprenedors potencials

query_builder   28 maig 2013 12:56

event_note Nota de premsa

Benestar Social i Família forma els orientadors juvenils per a detectar emprenedors potencials

L’objectiu de les Jornades Formatives d’Emprenedoria és potenciar l’autoocupació entre els joves
 
L’últim quadrimestre de l’any passat, 37.400 joves s’haurien autoocupat per mitjà d’un negoci o projecte empresarial propi
El director general de Joventut durant la Jornada
 
El director general de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, Toni Reig, ha inaugurat aquest matí les Jornades Formatives d’Emprenedoria, que s’adrecen als professionals de joventut que hi ha a Catalunya. L’objectiu de les jornades és que els professionals que es dediquen a informar i orientar els joves puguin identificar aquelles persones que potencialment siguin emprenedores i diagnosticar les seves idees de negoci. En aquest sentit, es posaran a disposició dels tècnics de joventut diverses eines, entre les quals destaquen tests dissenyats per a detectar les habilitats i punts febles dels joves a l’hora d’autoocupar-se.
 
Així mateix, les jornades, que tindran una durada total de 15 hores, facilitaran als professionals diferents eines per avaluar plans d’empresa, així com informació sobre recursos jurídics i de finançament públics i privats, perquè els joves puguin crear el seu propi projecte empresarial.
 
L’emprenedoria social també tindrà un paper destacat en les jornades. En aquest sentit, es formarà els professionals de joventut perquè puguin assessorar els joves a l’hora de crear empreses que generin serveis i productes socials de manera sostenible, els beneficis dels quals repercuteixin en una millora col·lectiva i al canvi social, conciliant l’enfocament econòmic amb els reptes socials i ambientals d’avui.
 
L’últim quadrimestre de 2012, 37.400 joves d’entre 16 i 29 anys s’haurien autoocupat per mitjà d’un negoci o projecte empresarial propi.
 
 
100.620 consultes sobre treball o emprenedoria
 
El 2012 la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil (XNEJ), gestionada pel Departament de Benestar Social i Família, va registrar 100.620 consultes sobre treball o emprenedoria. Una xifra que suposa el 18% de les consultes ateses a la XNEJ i que només es veu superada per les qüestions sobre educació i formació, que van suposar 26% del total.
 
La XNEJ està formada per un total de 300 Punts d’Informació Juvenil i 24 Oficines Joves repartides arreu de Catalunya.