La Federació AICE premia Benestar Social i Família per l'impuls de la futura llei d'accessibilitat

query_builder   1 juny 2013 11:25

event_note Nota de premsa

La Federació AICE premia Benestar Social i Família per l'impuls de la futura llei d'accessibilitat

La Federació d’Associacions d’Implantats Coclears d’Espanya lliura el Premi institucional al Departament de Benestar Social i Família pels treballs a favor d’una normativa pionera a l’Estat en matèria d’accessibilitat
La consellera de Benestar i Família, Neus Munté, recollirà aquest vespre el Premi institucional que atorga la Federació d’Implantats Coclears d’Espanya (AICE). Aquest guardó suposa un reconeixement al treball del Departament per l’impuls de la futura llei d’accessibilitat, una normativa que, segons la Federació, suposarà beneficis importants per a les persones amb deficiència auditiva en totes les facetes participatives en la societat.
 
Entre d’altres punts, el jurat destaca que el text contempli per primera vegada l'eradicació de les barreres de la comunicació i, a part, estipuli sancions en el seu incompliment.
 
El Projecte de llei d’accessibilitat, que actualment s’està tramitant en comissió al Parlament, simplifica i integra tota la normativa relativa a aquesta matèria i estableix les condicions d'accés necessàries perquè els espais d'ús públic, els edificis, els mitjans de transport, els productes, els serveis i els processos de comunicació permetin l'autonomia, la igualtat d'oportunitats i la no-discriminació de les persones amb discapacitat o altres dificultats d'integració amb l'entorn.

El projecte regula a més, entre altres aspectes, les característiques dels accessos a aquests espais, el dret de les persones amb discapacitat a rebre una atenció personalitzada, que les administracions públiques determinin la formació necessària perquè el personal d'atenció al públic tingui coneixements adequats per dirigir-se i donar suport a les persones amb discapacitat i que els espais i serveis públics disposin d'elements d'informació i senyalització que permetin a les persones amb discapacitat moure's de manera autònoma.
 
En aquesta setzena edició dels premis AICE també han estat guardonats la Fundació Orange (Premi a l’accessibilitat), Aragó TV (Premi als mitjans de comunicació) i el doctor Gumersindo Espiña (Premi mèdic). Durant l’acte de lliurament també es donarà a conèixer el guanyador del Premi voluntariat, que la Federació entrega a un dels seus col·laboradors com a mostra d'agraïment a l'esforç desinteressat del conjunt de voluntàries i voluntaris.