govern

INDÚSTRIA

L'empresa Rakuten, número 1 en comerç electrònic al Japó, obrirà una filial a Barcelona per introduir-se al mercat espanyol

query_builder   29 maig 2013 13:22

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

L'empresa Rakuten, número 1 en comerç electrònic al Japó, obrirà una filial a Barcelona per introduir-se al mercat espanyol

El conseller Puig en la reunió amb la delegació de Rakuten
 
  • El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ho ha anunciat avui després de reunir-se amb el CEO de Rakuten Spain, Marc Vicente, per parlar del projecte.
 
  • Rakuten, que ha comptat amb el suport de la Generalitat, és una de les 10 principals companyies d’internet al món i preveu crear 80 llocs de treball a Catalunya en els pròxims tres anys.
 
  • La plataforma online es dirigeix a pimes de sectors diversos i entra al mercat espanyol amb l’objectiu de liderar el mercat d’e-commerce en un període de 5 anys.
 
 
L’empresa japonesa Rakuten (http://www.rakuten.com/), líder en comerç electrònic al Japó, s’introduirà al mercat espanyol amb l’obertura d’una filial a Barcelona. Així ho ha anunciat avui el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, després de reunir-se amb el CEO de Rakuten Spain, Marc Vicente, a la seu del Departament per parlar del projecte.
 
Fundada el 1997 a Tòquio, Rakuten és actualment una de les 10 principals companyies d’internet al món juntament amb Google, Amazon, eBay o Yahoo. La decisió de l’empresa d’instal·lar-se a Barcelona és fruit de més d’un any de treball conjunt amb l’oficina de la Generalitat a Tòquio, que ha donat suport al projecte des de l’inici. Rakuten comptava fins ara amb una societat comercial a Madrid.
 
La filial catalana té previst crear 25 llocs de treball inicialment, que ampliarà fins a 80 en un període de tres anys. Aquesta és la segona plataforma de comerç electrònic que Rakuten obre a Europa, després de França.
 
La firma japonesa ha desenvolupat una plataforma online dirigida a pimes de sectors molt diversos (electrònica, productes per a la llar, cinema, videojocs, etc.) que poden posar-hi a la venda els seus productes i obtenir serveis de logística, màrqueting i promoció, entre d’altres. L’objectiu de l’empresa és liderar el mercat d’e-commerce a l’Estat espanyol en un període de 5 anys.
 
El llançament de la botiga online de Rakuten per al mercat espanyol està previst per aquest estiu, en una primera versió beta. La inauguració oficial de les noves oficines  serà a la tardor. En una segona etapa, l’empresa es planteja que l’oficina de Barcelona sigui la base per introduir la plataforma als mercats de Portugal i Llatinoamèrica.
 
Per garantir la viabilitat de la implantació del projecte a Catalunya, Invest in Catalonia –l’àrea d’atracció d’inversions de la Generalitat- ha comptat amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per a la preselecció dels perfils adequats per a l’empresa, preferentment de persones en situació d’atur. Invest in Catalonia també ha ofert suport actiu en la tramitació dels permisos de treball i residència per als executius japonesos de l’empresa.
 
El grup Rakuten compta amb més de 10.000 treballadors a tot el món. La facturació del primer trimestre del 2013 s’ha situat en 1 bilió d’euros, un 20% més que el trimestre anterior. A Europa la companyia té oficines a França, Àustria, Alemanya i Anglaterra. Rakuten és considerada una de les 10 companyies més innovadores del món, segons la revista Forbes.
 
La implantació de Rakuten es suma a la important presència d’empreses japoneses a Catalunya, i demostra la base competitiva del país per a les inversions amb aquest origen. Més de 180 empreses japoneses estan actualment operatives a Catalunya i l’any 2012 aquest país va ser, juntament amb els Estats Units, la primera nacionalitat d’origen dels projectes materialitzats per Invest in Catalonia (un 16,7% del total).
 
(adjuntem fotografies i imatges de vídeo de recurs de la reunió)

3  

Fitxers adjunts

Vídeo de la reunió

Vídeo de la reunió
WMV | 2623

Foto de la reunió

Foto de la reunió
JPG | 3446

Foto de la reunió (2)

Foto de la reunió (2)
JPG | 3471