Prop de 2.400 alumnes han participat en el Concurs El Gust per la Lectura 2012-2013

query_builder   29 maig 2013 17:21

event_note Nota de premsa

Prop de 2.400 alumnes han participat en el Concurs El Gust per la Lectura 2012-2013

 
  • Demà a la tarda es durà a terme la cloenda d’aquesta edició al CaixaForum, en què es faran públics els guanyadors i els finalistes

 

  • El concurs, organitzat pel Departament d’Ensenyament, té com a objectiu incentivar i reforçar l’hàbit lector entre l’alumnat
 
Un total de 2.339 alumnes de 100 centres educatius de tot Catalunya han participat en la XVIII  edició del concurs El Gust per la Lectura, organitzat pel Departament d’Ensenyament amb l’objectiu incentivar i reforçar l’hàbit lector entre l’alumnat. Demà a partir de les 17h es durà a terme la cloenda a l’Auditori del CaixaForum Barcelona, en què es faran públics els guanyadors i els finalistes de les diferents categories, que van des dels nivells educatius de cicle mitjà d’educació primària fins al batxillerat i alumnes de l’educació de persones adultes.
 
Enguany s’han presentat un total de 254 treballs en les diferents categories d’aquesta edició, d’acord amb els nivells educatius de l’alumnat que hi pot participar: cicle mitjà d'educació primària, cicle superior d’educació primària,  1r i 2n d'educació secundària obligatòria, 3r i 4t d'educació secundària obligatòria, batxillerat i educació de persones adultes, categoria que s’ha incorporat aquest curs per primera vegada.
 
El concurs està basat en la lectura i treball de diverses propostes de lectura. En aquesta edició, giraven al voltant de llibres de lectura de Joana Raspall, Àngela Sommer-Bodenburg i Enric Valor, en el cas de primària.  A l’educació secundària, es demanaven propostes sobre Alícia al país de les meravelles, el gran clàssic de Lewis Carroll,  i El món sobre rodes,  d’Albert Casals. Al batxillerat les propostes  havien de ser sobre els contes de Cròniques de la veritat oculta,  l’obra de Pere Calders. Per a les categories d’adults, les propostes es basaven també en les obres anteriors.
 
Més informació del concurs al lloc web de la XTEC, http://www.xtec.cat/web/projectes/lectura/gustperlalectura.
 
29 de maig de 2013