DIPLOCAT participa en una conferència Internacional a Cardiff sobre la descentralització

El Secretari General participa en una jornada acadèmica a Cardiff (País de Gal·les)

query_builder   30 maig 2013 12:00

event_note Nota de premsa

DIPLOCAT participa en una conferència Internacional a Cardiff sobre la descentralització

El Secretari General participa en una jornada acadèmica a Cardiff (País de Gal·les)

El passat 24 de maig de 2013 el Secretari General del Consell de la Diplomàcia Pública de Catalunya (DIPLOCAT), Albert Royo i Mariné, va participar a la conferència internacional “Europeanising devolution – Wales, the United Kingdom and Europe”, organitzada per The Learned Society of Wales / Cymdeithas Ddysgedig Cymru i amb la col·laboració de The British Academy.
 
En el marc d’una taula rodona, Royo va intercanviar idees amb representants acadèmics i polítics del País de Gal·les i de la resta d’Europa.
Més enllà de la participació en esdeveniments internacionals, DIPLOCAT organitza activitats pròpies, com per exemple, conferències a Catalunya per fomentar l’intercanvi d’idees i crear consciencia sobre temàtiques europees i internacionals. Tant la Generalitat de Catalunya com la societat civil participen activament en aquest tipus d’esdeveniments.
 
DIPLOCAT té previst organitzar una sèrie de jornades internacionals sobre el cas català, amb la col·laboració de diverses universitats de prestigi internacional, dirigides a la comunitat acadèmica, als decisors polítics i als mitjans de comunicació.
 
La primera jornada internacional tindrà lloc a París el proper 7 de juny juntament amb Sciences Po. Entre d'altres, està previst que hi participi el professor del Departament de Dret de Sciences Po GuillaumeTusseau, l'escriptor i periodista Josep Ramoneda i la presidenta d'Òmnium Cultural Muriel Casals. A més, se celebrarà una taula rodona amb representants dels partits catalans al Parlament Europeu. DIPLOCAT preveu celebrar jornades similars en els propers mesos en altres universitats europees.
 
Sobre DIPLOCAT
 
El Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (DIPLOCAT) és un consorci creat al novembre de 2012, en el qual estan integrats la Generalitat de Catalunya, els ajuntaments de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, les quatre diputacions, les universitats, les cambres de comerç, les caixes d'estalvis i les patronals, entre d'altres entitats.
 
DIPLOCAT té per objectiu contribuir al coneixement del país a l'exterior i, per tant, informa els principals decisors polítics i econòmics a nivell europeu i internacional de la situació política i econòmica de Catalunya.