L'INCAVI valora molt positivament l'adhesió de la DOQ Priorat a l'organisme internacional CERVIM

Es tracta de la primera i única DO vinícola de Catalunya que s'ha incorporat a aquesta prestigiosa organització

query_builder   30 maig 2013 12:23

event_note Nota de premsa

L'INCAVI valora molt positivament l'adhesió de la DOQ Priorat a l'organisme internacional CERVIM

Es tracta de la primera i única DO vinícola de Catalunya que s'ha incorporat a aquesta prestigiosa organització

Un moment de l'acte
Un moment de l'acte
El director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Jordi Bort, en representació del conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha valorat aquest matí molt positivament l’adhesió de la Denominació d’Origen Qualificada (DOQ) Priorat al Centre de Recerca de la Viticultura de Muntanya (CERVIM), organisme internacional que s’encarrega de posar en valor i difondre aquest tipus de viticultura. Bort ha estat acompanyat pel president de CERVIM, l’italià Roberto Gaudio i pel president del Consell Regulador de la DOQ Priorat, Toni Alcover, en la roda de premsa que s’ha celebrat als Serveis Centrals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) a Barcelona..
 
El director de l’INCAVI ha posat de rellevància que es tracta de la primera i única DO vinícola de Catalunya que s’ha incorporat a aquesta organització, que agrupa les regions vitivinícoles amb viticultura considerada “heroica” per les dificultats naturals. L’accés a aquest organisme no és fàcil i els membres han de complir uns requisits molt exigents.
 
Bort ha afegit que des del Govern de la Generalitat s’aposta per defensar el patrimoni vitivinícola català. En aquesta línia, “és molt important el treball amb organismes internacionals tan prestigiosos com el CERVIM”, ha afegit el director general de l’INCAVI, que ha mostrat la seva satisfacció als dirigents de de la DOQ Priorat per la seva incorporació a aquest organisme internacional.
 
CERVIM és una entitat constituïda l’any 1987 sota l’impuls de l’Organització Internacional de la Vinya i el Vi (OIV). Agrupa regions i i organismes regionals que treballen per la valorització i preservació de la viticultura de muntanya. Amb seu a la Vall d’Aosta italiana, des de la seva fundació CERVIM garanteix els interessos de la viticultura de muntanya i en pendent forta. Du a terme estudis, recerca i congressos, i participa a totes les trobades internacionals i de sector que debaten assumptes relatius a la viticultura,
 
Es denomina viticultura “heroica” la que es desenvolupa amb condiciones orogràfiques amb poca mecanització, en condiciones climàtiques adverses,  amb vinyes petites, a vegades fraccionades i sovint organitzades en terrasses. Es tracta d’empreses agrícoles amb superfície de conreu continguda, amb necessitats d’inversions econòmiques elevades per a la modernització dels cultius.
 
Aquesta viticultura produeix varietats de raïm diverses, amb algunes produccions enològiques que se’n surten dels models mundials, i es desenvolupa normalment en zones geogràfiques de gran bellesa i amb potencial turístic. L’activitat de CERVIM s’estén a petites illes amb viticultuta amb dificultats estructurals.
 
Són membres de CERVIM:
 
A Itàlia: Vall d’Aosta, Llombardia, Piemont, Ligúria, Sicília, Província Autònoma de Bolzano i Província Autònoma de Trento. A Suïssa. Cantó de Valais. A Espanya: Galícia i la Comunitat de Cangas de Narcea d’Asturies. A Portugal: Douro. A Alemanya: Renània Palatinat.
 
A més, formen part de l’entitat organismes regionals com Abruzzo a Itàlia; Wachau i Stiria a Àustria; Banyuls-Collioures i Rhône-Alpes a França; Ticino a Suïssa; i Appalachian State a Carolina del Nord, als Estats Units.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 

1  

Imatges

Moment de l'acte

Moment de l'acte 3938