DIPLOCAT inicia a París un cicle de debats sobre el dret a decidir de Catalunya

Sciences Po i DIPLOCAT organitzen la jornada La Llei al servei dels pobles: el dret a decidir de Catalunya

query_builder   31 maig 2013 10:31

event_note Nota de premsa

DIPLOCAT inicia a París un cicle de debats sobre el dret a decidir de Catalunya

Sciences Po i DIPLOCAT organitzen la jornada La Llei al servei dels pobles: el dret a decidir de Catalunya

El Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (DIPLOCAT) i Sciences Po organitzen, amb la col·laboració de la Delegació del Govern de Catalunya a França, la jornada La Llei al servei dels pobles: El dret a decidir de Catalunya, que tindrà lloc a París, el 7 de juny de 2013.
 
Inauguren la jornada Guillaume Tusseau, catedràtic de la Facultat de Dret de Sciences Po especialista en dret constitucional i teoria del dret, i Albert Royo, secretari general de DIPLOCAT. Hi participen, a banda del mateix Tusseau, Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural; i Josep Ramoneda, filòsof, periodista i president de l’Institut de Recherche et d'Innovation (IRI) del Centre Pompidou. El periodista Patrice de Beer, antic corresponsal del diari Le Monde a Londres i Washington, presideix i modera la taula rodona on s’ha convidat els representants dels partits catalans presents al Parlament Europeu. Han confirmat la seva participació Maria Badia (membre de l’Aliança Progressista dels Socialistes i Demòcrates), Ramon Tremosa (Aliança dels Demòcrates i Liberals per Europa) i Raül Romeva (Verds-Aliança Lliure Europea). Finalment, la jornada serà conclosa per Maryse Olivé, delegada del Govern de Catalunya a França i Astrid von Busekist, catedràtica de Ciències Polítiques a Sciences Po.
 
Amb aquesta jornada, DIPLOCAT inicia un cicle de conferències sobre el dret de decidir en universitats de prestigi d’arreu d’Europa. El cicle s’inicia per Sciences Po, un dels centres universitaris més prestigiosos de França, on s’ha format l’elit política i diplomàtica francesa. És una universitat de recerca en ciències socials, reconeguda internacionalment, que es caracteritza pel dinamisme de la seva comunitat científica. Fidel a la seva tradició com a institució al servei de la societat, és un lloc de debat i reflexió on s’aborden les grans qüestions contemporànies.
 
 
El Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya
 
El Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (DIPLOCAT) és un consorci creat al novembre de 2012, integrat, entre d’altres entitats, per la Generalitat de Catalunya, els ajuntaments de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, les quatre diputacions, les universitats, les cambres de comerç, les caixes d’estalvis i les patronals.
 
DIPLOCAT té per objectiu contribuir al coneixement del país a l’exterior i, per tant, informa els principals decisors polítics i econòmics a nivell europeu i internacional de la situació política i econòmica de Catalunya.
 
En els propers mesos, el Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya preveu celebrar jornades similars en altres universitats europees.