Jornada sobre certificació forestal en el Dia Mundial del Medi Ambient

Pelegrí aposta per seguir fomentant el consum de productes forestals que procedeixin d'un bosc certificat

query_builder   5 juny 2013 11:35

event_note Nota de premsa

Jornada sobre certificació forestal en el Dia Mundial del Medi Ambient

Pelegrí aposta per seguir fomentant el consum de productes forestals que procedeixin d'un bosc certificat

Pelegrí amb els organitzadors i ponents  de la Jornada
Pelegrí amb els organitzadors i ponents de la Jornada
 
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha inaugurat aquest matí, a Barcelona, una jornada organitzada  pel Programa per al reconeixement de certificació forestal (PEFC) sobre la mobilització sostenible dels recursos de les forests i la diversificació econòmica i certificació forestal.
 
Pelegrí ha explicat que “el segell de fusta certificada ens permet ser més competitius i més valorats en els escenaris d’exportació, i davant d’altres productes d’importació o de procedència dubtosa”.  
 
De fet, en aquest sentit, el Departament, a través del Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, té un fort compromís amb la certificació, raó per la qual es desenvolupen diferents accions per tal de complir i afavorir la certificació forestal. Precisament, el Departament impulsa la certificació mitjançant l’assessorament i la divulgació als propietaris i a les empreses relacionades amb el sector sobre les compres verdes i la responsabilitat social que tenen. Al mateix temps, també informa les empreses consumidores sobre aquesta responsabilitat.
Pelegrí ha anat més enllà i ha explicat el compromís de la mateixa Generalitat com a consumidora de fusta o altres productes com paper, etc., per tal d’afavorir la gestió forestal certificada. Es tracta de fomentar que “el certificat esdevingui un sistema sostenible des de la seva vessant social i econòmica”. El conseller s’ha mostrat convençut que cal seguir fomentant el consum de productes forestals que procedeixin d’un bosc certificat.
A Catalunya, el 21,50% de la fusta que es preveu tallar en forests públiques durant l’any 2013 prové de boscos certificats.
 
El sistema de certificació PEFC mostra, des de la seva implantació, un progressiu increment de la superfície forestal que certifiquen tant en l'àmbit mundial com regional (Catalunya), fet que reflecteix un creixent compromís del sector forestal davant la gestió sostenible de les seves forests.
 

2  

Imatges

Pelegrí amb els organitzadors de la Jornada

Pelegrí amb els organitzadors de la Jornada 3537

moment de la inauguració

moment de la inauguració 3542