La consellera Rigau avança que el Departament prepara un protocol per detectar els problemes de nutrició dels escolars

query_builder   5 juny 2013 12:36

event_note Nota de premsa

La consellera Rigau avança que el Departament prepara un protocol per detectar els problemes de nutrició dels escolars

 
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha anunciat aquest matí en seu parlamentària que el Departament d’Ensenyament està treballant en un protocol d'actuació per detectar casos greus de necessitats alimentàries en els escolars. La consellera ha fet aquestes declaracions en resposta a una pregunta parlamentària per part del grup socialista.
 
La titular del departament ha explicat que a partir de casos pràctics que ja es porten a terme en diferents municipis per detectar casos de nens amb problemes de nutrició, "generarem un protocol perquè la primera institució que ho detecta és l'escola i s'avisa als serveis socials". Ha posat d'exemple el cas de Barcelona on aquest curs s'han detectat 2.100 casos de nens que podrien tenir problemes i a través dels serveis socials es va concretar en 740. La consellera ha recordat que també s'ha treballat per reduir l'IVA del 21% dels menjadors escolars a través de diferents iniciatives parlamentàries. Alhora, ha indicat que si el curs 2008/2009 es van beneficiar de les beques menjador 56.900 alumnes, aquest curs en seran 64.000. També ha recordat que el Departament d’Ensenyament manté contactes constants amb els consells comarcals per tractar el finançament i el pagament de les beques. Cal recordar que la gestió de les beques és una competència dels consells comarcals.
 
D'altra banda, la consellera també ha avançat que l'escola pública tindrà el curs vinent 234 nous grups i l'escola concertada tindrà 23 grups menys. Rigau ha donat així resposta a la pregunta parlamentària del grup d'Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa.
 
 
5 de juny de 2013