Cambra de Comerç de Sabadell

Amb la Cambra de Comerç de Sabadell

query_builder   28 maig 2013 10:49

event_note Nota de premsa

Amb la Cambra de Comerç de Sabadell

Fernando Brea va fer el 29 de maig una visita institucional la Cambra de Comerç de Sabadell. Es va entrevistar amb el seu president, Antoni Maria Brunet, per analitzar i compartir dades sobre la situació de la crisi i les repercussions al teixit empresarial municipal de Sabadell i de l’entorn industrial comarcal del Vallès.
Cambra de Comerç de Sabadell
 
 
Una de les prioritats del Govern de la Generalitat per superar l’impacte de la recessió econòmica és impulsar la reindustrialització del país, en quin àmbit el pol industrial de la zona de del Vallès i el Baix Llobregat té un pes específic molt rellevant, a Catalunya i a Europa.
 
Àmbit B30
El 21 de maig proppassat es va constituir l'Associació Àmbit B30, formada per 53 organitzacions de 23 municipis de tres comarques diferents: el Baix Llobregat, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental. La formalització de la nova entitat va tenir lloc a la seu del Laboratori de Llum del Sincrotró Alba, a Cerdanyola del Vallès.
 
Tanmateix, ja feia temps que alguns ajuntaments, entre els quals el de Sabadell, promovien la idea i l'interès de compartir una estratègia de col·laboració entre empreses, centres de recerca, universitats, corporacions públiques, sindicats i governs per potenciar la zona industrial i tecnològica al voltant d’aquest eix viari. 
 
Aquesta zona concentra el 17% del PIB de Catalunya i el 50% de les empreses exportadores catalanes, un dels pols industrials amb més potencial del sud d'Europa.
 
La visita a la Cambra de Comerç de Sabadell s’emmarca en el programa habitual de contactes institucionals amb entitats representatives de tot el territori.