El president Mas, en un moment de la seva intervenció al ple del Parlament

President Mas: "No n'hi ha prou que la Catalunya productiva hagi de pagar una sola paga extra i l'Estat subsidiat en pugui pagar dues?"

query_builder   5 juny 2013 13:34

event_note Nota de premsa

President Mas: "No n'hi ha prou que la Catalunya productiva hagi de pagar una sola paga extra i l'Estat subsidiat en pugui pagar dues?"

  • El cap de l’Executiu ha intervingut aquest matí en la sessió de control del Parlament de Catalunya

 

  • Mas assegura que el Pacte Nacional pel Dret a Decidir avança i que “volem que sigui com més aviat millor i que com més siguem millor”, per això demana no accelerar els ritmes
El president Mas, en un moment de la seva intervenció al ple del Parlament
El president Mas, en un moment de la seva intervenció al ple del Parlament
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha criticat aquest matí que el Govern espanyol “ens doni lliçons de com administrar els dèficits” quan, ha explicat com a exemple, “aquest any a Espanya s’ha incrementat el doble l’atur que a Catalunya”.  Mas s’ha queixat que les dificultats financeres de Catalunya no permetin pagar als funcionaris catalans com als espanyols i ha llançat el missatge següent: “no n’hi ha prou que la Catalunya productiva hagi de pagar una sola paga extra i l’Estat subsidiat i subvencionat en pugui pagar dues?”.
 
El cap de l’Executiu s’ha expressat així en resposta a la pregunta de la portaveu del grup popular en el decurs de la sessió de control del Parlament, que s’ha celebrat aquest matí a la Cambra catalana. Mas ha rebutjat les crítiques de la líder popular per una suposada ingovernabilitat del país i ha recordat l’aprovació ahir del Pla estratègic del Turisme, que dóna cobertura a un dels sectors puntals de l’economia catalana.
 
En resposta a la pregunta del líder republicà sobre la previsió per formalitzar el Pacte Nacional pel Dret a Decidir, el president ha assegurat que aquest Pacte està avançant i ha recordat que el Govern s’ha adreçat als grups parlamentaris perquè suggereixin entitats i teixit associatiu que en puguin formar part. “La voluntat del Govern és que es faci com més aviat millor i que com més siguem millor”, ha afirmat el president, i ha afegit “però perquè hi siguem tots els que hi hem de ser, els ritmes no poden anar superaccelerats, i això requereix la feina conjunta que estem fent”.
 
Govern amb sensibilitat social
 
El president Mas ha fet, en resposta al líder ecosocialista, una defensa de l’actuació social de l’Executiu, pel que fa més concretament a la infància. Mas ha deixat clar que, malgrat l’escassetat de recursos, “el Govern està afrontant la situació duríssima que pateixen molts infants i famílies amb la màxima sensibilitat”. Així, ha assegurat que ’estan donant més beques menjadors que no uns anys enrere, quan hi havia menys recessió, i ha qualificat “d’excel·lent” la tasca que realitzen els serveis socials “que d’acord amb el Govern estan salvant moltes situacions del dia a dia”.
 
En aquest sentit, el cap de l’Executiu ha anunciat la propera signatura del Pacte per a la Infància, que “vol dir que aquest tema està en el frontispici de les nostres preocupacions”. “però no es pot arribar a tot arreu si no hi ha recursos”, ha afegit.
 
El cap del Govern ha aprofitat la seva intervenció en la Cambra catalana per subratllar una vegada més els aspectes positius que viu l’economia catalana i ha citat el fet de ser el primer destí turístic de l’Estat o la regió europea que rep més projectes d’inversió de fora d’Europa, segons el Financial Times. En aquesta línia, Mas ha insistit, com ja va fer uns dies enrere davant la Conferència del Cercle d’Economia que “Catalunya és el país del sud d’Europa que millor se'n pot sortir perquè té l’economia més oberta” i ha assegurat “que hi ha molta gent de fora que aprecia el que tenim i podem fer aquí”. “Som un país que no ho té fàcil però com sempre s’està fent a si mateix, i això de tant en tant es pot traduir en una mica de llum, com la reducció de l’atur que hem viscut aquest mes passat i en aquesta línia anirem insistint”, ha reblat.

1  

Imatges

El president al Parlament

El president al Parlament 1211