Protecció Civil de la Generalitat activa l'alerta del pla INUNCAT per les pluges intenses previstes a partir d'aquesta nit i tot el dissabte

query_builder   7 juny 2013 12:20

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat activa l'alerta del pla INUNCAT per les pluges intenses previstes a partir d'aquesta nit i tot el dissabte

 
  • La previsió indica que les pluges començaran aquesta matinada a  les Terres de l’Ebre i amb el pas de les hores es desplaçaran cap a les comarques del nord-est del país
  • A les hores centrals de dissabte les pluges afectaran gairebé tot el territori. Protecció Civil de la Generalitat demana extremar la prudència i adaptar les activitats a l’exterior a les condicions meteorològiques per evitar riscos
 
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) activa la fase d’alerta del pla especial per Inundacions a Catalunya INUNCAT per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) que indica pluges intenses (20 litres/m2 en 30 minuts) que descarregaran a partir d’aquesta nit a les Terres de l’Ebre i que s’estendran a les comarques del nord-est del país.
 
Segons dades de l’SMC, a partir de la matinada comenci un episodi de pluges que acabarà afectant tot el territori, de forma desigual, iniciant-se per l’extrem sud i estenent-se cap al nord de Catalunya i a les hores centrals de demà, s’estendran a gairebé tot el país. Caldrà estar especialment atents a l’evolució del fenomen i les afectacions que es puguin donar al litoral. Per aquest motiu, Protecció Civil de la Generalitat demana extremar la prudència i adaptar les activitats de lleure i professionals a l’exterior a les condicions meteorològiques, així com seguir l’evolució de la informació del temps.
 
Protecció Civil de la Generalitat destaca la importància de netejar embornals i desguassos de terrasses i patis interiors que puguin estar bruts de fulles seques, sorra o pols per evitar petites inundacions de baixos. També cal allunyar-se, a les zones on plogui amb intensitat, de rieres, torrents, passos soterranis i guals. En casos de pluges intenses pot haver-hi una crescuda sobtada dels nivells de l’aigua.
 
Els Ajuntaments de les zones afectades ja han estat avisats des del Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT, de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC).
 
A la tarda de demà els ruixats s’aniran restringint al quadrant nord-est de Catalunya i desapareixeran al vespre. Els xàfecs aniran sovint acompanyats de tempesta i calamarsa. També es preveu que als punts elevats de l’Alt Pirineu i Aran pugui descarregar puntualment pedra.
 
Cal estar atent a l’evolució de la previsió i demà al matí informar-se de les possibles afectacions a la xarxa viària a les comarques afectades per la pluja abans de sortir a la carretera. Podeu seguir el twitter del Servei Català de Trànsit @transit, el del Servei Meteorològic de Catalunya @meteocat i el de Protecció Civil de la Generalitat @emergenciescat.
 
Consulteu els Consells de Protecció Civil per a inundacions a www.gencat.cat/interior/inundacions