Fira per promocionar els productes del Parc Natural de l'Alt Pirineu

query_builder   7 juny 2013 13:41

event_note Nota de premsa

Fira per promocionar els productes del Parc Natural de l'Alt Pirineu

Cartell de la jornada
Cartell de la jornada
La jornada pretén dinamitzar socioeconòmicament les iniciatives que contribueixen a mantenir viu el territori del parc
 
L’organitzen conjuntament el Parc Natural de l’Alt Pirineu del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i l’Ajuntament d’Esterri de Cardós
 
 
El proper diumenge 9 de juny, tindrà lloc la segona edició de la Fira de Productes del Parc Natural de l’Alt Pirineu i de l’Ovella Aranesa, a la població d’Arrós de Cardós (Pallars Sobirà). Aquesta fira té com a finalitat principal promocionar la comercialització dels productes artesanals i alimentaris que s’elaboren als 15 municipis del Parc Natural de l’Alt Pirineu, en el marc de la línia de treball del parc per a la dinamització socioeconòmica de les iniciatives que contribueixen a mantenir viu el seu territori. Aquest aspecte és especialment rellevant en l’actual context de crisi econòmica. Alhora, la fira vol destacar la importància de l’ovella aranesa, una raça poc coneguda que és la més habitual a les valls del nord del parc.
 
Durant tot el dia hi haurà exposició i venda de productes artesanals produïts al Parc Natural i una mostra d’ovella aranesa. També es realitzarà el segon concurs de xolla d’ovelles, tant manual com elèctrica. La fira comptarà amb moltes activitats complementàries, com una visita guiada a la borda de Llosaus, recentment reconstruïda amb coberta vegetal, tallers d’artesania i de fer formatges, i activitats per a nens.
 
La data de realització fora de la temporada alta busca atreure visitants al territori en una època de l’any en què el seu nombre és menor. La fira també omple un buit de caire geogràfic, ja que fins a la data no n’hi ha cap a la vall de Cardós.
 
 
Aquesta fira, l’organitzen conjuntament l’Ajuntament d’Esterri de Cardós i el Parc Natural de l’Alt Pirineu del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. La fira compta amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, l’IDAPA, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, els ajuntaments de Lladorre i Vall de Cardós, i l’associació ACORA de ramaders d’ovella aranesa.
 

1  

Imatges

Cartell de la jornada

Cartell de la jornada 76