Comunicat del Departament de Justícia relatiu a la Fundació Pública de Gestió de l'Hospital de Sant Pau

query_builder   7 juny 2013 15:27

event_note Nota de premsa

Comunicat del Departament de Justícia relatiu a la Fundació Pública de Gestió de l'Hospital de Sant Pau

Davant la petició del Patronat de la Fundació de Gestió de l’Hospital de Sant Pau d’intervenció, a través del Protectorat de Fundacions, per la impossibilitat de tirar endavant un pla de viabilitat que faci possible la gestió del centre, el Departament de Justícia informa que el Protectorat de Fundacions ha resolt instar el Patronat de la Fundació de l’Hospital de Sant Pau a demanar el concurs de creditors per reconduir amb les màximes garanties la situació de bloqueig en què es troba, i ho fa en el termini amb el qual es va comprometre ara fa 10 dies.
 
 
En aquest sentit, el Departament de Justícia especifica que:
 
  • Aquest requeriment, per part del Protectorat de Fundacions, suposarà que el Patronat de la Fundació de Sant Pau presenti concurs de creditors per poder fer front a la situació econòmica de l’entitat.
 
  • Aquest requeriment té per objectiu, d’una banda, proporcionar totes les garanties de transparència i seguretat que aporta la intervenció judicial mercantil, perquè el Patronat de la Fundació de Gestió de Sant Pau pugui reconduir la situació i garantir la seva finalitat fundacional, l’assistència sanitària pública i de qualitat.
 
  • Aquest requeriment té per objectiu, d'altra banda, aportar totes les garanties de seguretat possibles a professionals i proveïdors.
 
  • El concurs de creditors en cap cas suposarà la liquidació de la Fundació, ni el tancament del centre, ni l’inici d’un procés de privatització, ja que la seva finalitat primera com a fundació és l’assistència sanitària de caràcter públic.
 
  • El requeriment del Protectorat de Fundacions té com a missió última que es desbloquegi la situació actual del Patronat de la Fundació perquè, amb el nomenament d’administradors concursals per part d’un jutge, la Fundació pugui tirar endavant el seu pla de viabilitat i això permeti aixecar el concurs de creditors en els propers mesos.
 
  • El requeriment proposa que l’actual Patronat segueixi amb la gestió de la Fundació de l’Hospital de Sant Pau d’acord amb els administradors del concurs de creditors, sempre que el magistrat que porti el concurs ho consideri oportú.
 
 
El Protectorat de Fundacions adscrit al Departament de Justícia ha resolt en aquest sentit ja que:
 
  • Aquesta mesura permetrà donar compliment a les finalitats fundacionals d’aquesta institució.

 

  • La mesura proposada aporta les garanties necessàries per reconduir la situació de bloqueig en què es troba immersa la Fundació de Gestió de l’Hospital de Sant Pau i que ha comportat la sol·licitud d’intervenció per part del seu Patronat.