El president Mas i el conseller Pelegrí, en l'acte de cloenda de la celebració del 30è aniversari de la FCAC

President Mas: "Aquest no és un poble vençut, és un poble que té esperança i ganes de construir el seu futur en llibertat"

query_builder   7 juny 2013 17:42

event_note Nota de premsa

President Mas: "Aquest no és un poble vençut, és un poble que té esperança i ganes de construir el seu futur en llibertat"

  • El cap de l’Executiu, acompanyat del conseller Pelegrí, ha presidit la cloenda del 30è aniversari de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya
  • Artur Mas ha destacat la lliçó d’unitat del cooperativisme, que “junts ens en podem sortir, però si cadascú va pel seu compte, ens n'anem al precipici”
El president Mas i el conseller Pelegrí, en l'acte de cloenda de la celebració del 30è aniversari de la FCAC
El president Mas i el conseller Pelegrí, en l'acte de cloenda de la celebració del 30è aniversari de la FCAC
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat avui a Corbera d’Ebre que Catalunya viu “circumstàncies excepcionalment complicades, però aquest no és un poble vençut, sinó que és un poble que tira endavant, té esperança i té ganes de construir el seu futur amb la màxima llibertat”.
 
El cap de l’Executiu ha llançat aquest missatge en el decurs de l’acte de cloenda de la celebració del 30è aniversari de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC). El president ha destacat la lliçó del cooperativisme a Catalunya, que demostra que “la unió fa la força” i que “junts ens en podem sortir, però si cadascú va pel seu compte, ens en anem al precipici”.
 
Artur Mas ha dit que, pel que fa al país, aquesta unitat “està a l’abast de la nostra mà, sempre i que tinguem la capacitat de resistència que el món pagès i el món cooperatiu ha demostrat sempre”. “Catalunya ha tingut caràcter suficient històricament per sobresortir d’aquestes dificultats i el món agrari ho ha ensenyat moltes vegades”, ha reblat.
 
El president de la Generalitat ha agraït a la FCAC la seva tasca per “garantir la supervivència del camp català, però sobretot la seva modernització” i ha assegurat que, malgrat les dificultats, la Generalitat està treballant per mantenir oberts programes com la partida de modernització de les cooperatives.
 
Artur Mas també s'ha referit a les seccions de crèdit en cooperatives i ha dit que  “s’hi està treballant per trobar una solució definitiva, que espero que serà bona”. El president ha assenyalat que en els darrers cinc anys Catalunya ha passat de tenir deu caixes d’estalvi a tenir-ne només una, mentre que seccions de crèdit en cooperatives “en queden moltes i, en alguns sentits, han estat millor gestionades que entitats molt més grans”. “El que hem de procurar és intentar que una cosa que globalment funciona bé i ha fet un bon servei tingui prioritat de futur”, ha conclòs.
 
En l’acte de cloenda de la celebració del 30è aniversari de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya també hi han estat presents el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí; el delegat territorial del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés; l’alcalde de la localitat, Sebastià Frixach, i el president de la FCAC, Josep Pere Colat.
 
Més de 400 cooperativistes han participat a l’acte, que s’ha celebrat a l’església de Sant Pere del poble vell de Corbera, en el qual s’ha homenatjat els socis i els que han estat presidents de l’entitat. L’acte ha acabat amb una fotografia del president amb els membres de la junta directiva de la FCAC i, tot seguit, el cap de l’Executiu i el conseller han participat en un dinar amb els cooperativistes.
 
Prop de 77.000 socis i 1.492 milions de facturació
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya aplega 231 cooperatives agroalimentàries, que aglutinen en conjunt 76.565 socis i facturen 1.492 milions d’euros, que representen un increment de l’11% respecte de l’exercici anterior. Per demarcacions territorials, hi ha 71 cooperatives agràries a les comarques de Lleida; 71 a les de Tarragona; 44 a les Terres de l’Ebre; 27 a Barcelona i 18 a Girona.
 
Les cooperatives agràries representen al voltant del 40% de la producció final agrària i generen 4.158 llocs de treball. Tenen una àmplia participació en l’exportació i el nombre de cooperatives agràries exportadores s’ha incrementat un 1,5%, i el volum mitjà exportat per cooperativa ha augmentat el 6,8%. Les principals destinacions a l’exterior són Alemanya (24,8%); França (20,5%) i Itàlia (10,2%), encara que cada vegada prenen més força també la resta de països de la Unió Europea i mercats com els Estats Units, el Brasil, Rússia i el Japó.
 
A la tarda, després d’una visita institucional a l’Ajuntament de Corbera el president de la Generalitat continuarà amb la seva visita a les Terres de l’Ebre. Es desplaçarà fins a Gandesa a les 17.10 hores, on és previst que presideixi al Celler Cooperatiu l’acte de presentació de les Terres de l’Ebre com a reserva de la Biosfera.
 
El programa del cap de l’Executiu acabarà a la localitat de Batea, on a les 18.30 té previst visitar l’Ajuntament. Tot seguit, a les 19 hores, el president Mas inaugurarà el nou Celler LaFou. Després de visitar les noves instal·lacions, es descobrirà una placa commemorativa i hi haurà parlaments del director del celler, Ramon Roqueta; de l’alcalde Joaquim-Josep Paladella, i del president de la Generalitat. En acabat, hi haurà un ball de la Dansada.
 
 

2  

Imatges

Acte de cloenda

Acte de cloenda 1108

Fotografia de grup

Fotografia de grup 1492