Els Bombers de la Generalitat han treballat en tres rescats aquesta tarda a la demarcació de Girona

- D'altra banda, també han treballat en un incendi a Girona amb cinc atesos per inhalació de fum, dos d'ells evacuats a l'hospital

query_builder   8 juny 2013 20:12

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat han treballat en tres rescats aquesta tarda a la demarcació de Girona

- D'altra banda, també han treballat en un incendi a Girona amb cinc atesos per inhalació de fum, dos d'ells evacuats a l'hospital

A les 17.55 hores, s’ha rebut l’avís d’un noi accidentat a les roques de la platja de s’Abanell de Blanes. El noi hauria caigut a les roques quedant atrapat per la cama entre les roques. Per poder-lo alliberar i treure la pedra s’ha activat una grua de gran tonatge. Així mateix, s’han desplaçat també al lloc tres vehicles i l’helicòpter amb membres del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i dels Grup d’Emergències Mèdiques (GEM) dels Bombers de la Generalitat, efectius de la Policia Local, els Mossos d’Esquadra i del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que han fet el trasllat del noi a l’hospital de Blanes.
 
Paral·lelament a aquest rescat, a les 18.02 hores, s’ha rebut una altra alerta d’un submarinista accidentat a les roques de la platja el Codolar de Tossa de Mar. En aquest cas, el submarinista estava ferit al braç i no podia sortir de l’aigua. S’han activat efectius del GRAE subaquàtic amb l’helicòpter i dues dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat de suport. Un cop han pogut rescatar-lo, l’ambulància del SEM l’ha evacuat també a l’hospital de Blanes ferit menys greu. Al lloc, també han treballat efectius de la Policia Local.
 
Finalment, poc després, a les 18.58 hores ha entrat un altre avís d’una persona amb problemes que no podia sortir de la via ferrada de Sant Feliu de Guíxols. En aquest servei, s’han mobilitzat els efectius del GRAE i el GEM amb l’helicòpter per tal de poder fer el rescat. Al lloc, també hi han actuant efectius dels Mossos d’Esquadra, la Policia Local i del SEM.
 
Incendi d’habitatge a Girona amb dues persones evacuades lleus
 
Els Bombers de la Generalitat també han treballat en un incendi d’habitatge aquesta tarda a Girona, al número 16 de l’avinguda Sant Narcís on ha cremat un sofà de la tercera planta de l’edifici. El foc, que s’ha pogut donar per controlat en poc més de 10 minuts, ha generat força fum a l’immoble. Segons el SEM, quatre adults i un menor han estat atesos per inhalació lleu de fum. D’aquests, només dos han hagut de ser evacuats a l’hospital Trueta de Girona.
 
Cerdanyola del Vallès, 8 de juny de 2013
20.00 hores