Protecció Civil rebaixa a Prealerta el pla INUNCAT per la finalització de l'episodi de pluges intenses generalitzades

query_builder   8 juny 2013 20:48

event_note Nota de premsa

Protecció Civil rebaixa a Prealerta el pla INUNCAT per la finalització de l'episodi de pluges intenses generalitzades

  • Per demà s’esperen pluges al Pirineu de Lleida pel matí i a la meitat nord de Catalunya per la tarda, però de menor intensitat que les d’avui
  • Es manté la Prealerta d'acord a aquesta predicció del Servei Meteorològic de Catalunya.  
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha baixat a fase de Prealerta el pla especial per Inundacions a Catalunya INUNCAT un cop finalitzat l’episodi de pluges intenses generalitzades avui. Es manté la prealerta del pla per les pluges intenses que s’esperen demà més limitades en el territori i amb menor probabilitat segons el Servei Meteorològic de Catalunya SMC.
Segons dades del SMC, durant tota la jornada de demà s'esperen precipitacions al Pirineu i el Prepirineu, a la resta del país s'esperen ruixats dispersos a partir de mig matí i fins al vespre, sobretot a punts de muntanya. En general seran d'intensitat entre feble i moderada, tot i que és possible que localment siguin d'intensitat forta al Pirineu, el Prepirineu i l'interior del quadrant nord-est. A les zones abans descrites es poden superar puntualment els 20 l en 30 minuts, però amb menys probabilitat que avui.
 
Incidències relacionades amb les pluges
El telèfon d’emergències 112 Catalunya ha rebut 311 trucades relacionades amb incidències derivades de l’episodi de pluges intenses i generalitzades. Des de les sis de la tarda fins ara només s’han registrat tres trucades. Pel que fa a les comarques, les més afectades han estat el Barcelonès amb 107 trucades, el Vallès Occidental amb 59, el Baix Llobregat 54 i el Maresme amb 18 trucades. En l’àmbit municipal, els municipis més afectats han estat Barcelona amb 59, Badalona amb 31, Terrassa amb 16 i Sabadell i Gavà 11 trucades cadascun.
 
Els Bombers de la Generalitat han rebut unes 175 avisos relacionats amb les pluges a tot Catalunya, majoritàriament entre les 09.30 hores del matí i les 13.00 hores de la tarda als municipis més propers a l’àrea metropolitana. Han actuat en uns 90 avisos, que han estat per atendre petites inundacions en habitatges o a la via pública la majoria.