Irene Rigau afirma que darrere de cada premi a un alumne "hi ha un centre que s'implica"

query_builder   12 juny 2013 19:33

event_note Nota de premsa

Irene Rigau afirma que darrere de cada premi a un alumne "hi ha un centre que s'implica"

 
  •  La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha fet aquestes declaracions durant  l’acte de lliurament del Premi Coca-Cola de Relat Breu
  •  Aquest any han participat al concurs un total de 376 escoles i 1.865 alumnes d’arreu de Catalunya
Fotografia
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha afirmat que cada vegada que “hi ha un concurs, una iniciativa i es pot premiar un alumne és perquè hi ha un centre que s'implica i uns pares que col·laboren”. La titular d’Ensenyament ha fet aquestes declaracions aquesta tarda al Palau de la Generalitat durant  l’acte de lliurament del XXXVI Premi Coca-Cola de Relat Breu.
 
La consellera ha recordat que per aconseguir accedir a aquest tipus de premis ha calgut un treball previ dels centres i dels mestres i professors que han esperonat als alumnes, a més de la participació dels pares. Rigau també s’ha dirigit als premiats afirmant que hi ha un moment en què descobreixes el gust per la lectura “i vosaltres heu fet un pas més perquè heu trobat el gust per l’escriptura”, fet que els permet completar el cercle que es va iniciar quan van començar a aprendre a llegir. També ha afirmat que actes com els lliuraments dels premis de narrativa de la Coca-cola són “d’esperança perquè darrera de cada jove hi ha un reconeixement del seu futur”.
 
Així doncs, s’han lliurat  els premis corresponents als primers quinze treballs classificats de Catalunya, que són dels següents alumnes:
Ordre
Alumne
Centre
Població
1
Gerard Maeso Chantero
C.E. Ramar 2
Sabadell
2
María Capdevila Castillo
Col·legi Mirasan
Lleida
3
Carolina Batista Camacho
Escola Sant Josep
Sant Boi de Llobregat
4
Sara Polo Morcillo
Maristes Valldemia
Mataró
5
Llorenç Cerdà Peczely
Escola Pia Ntra.Sra
Barcelona
6
Inés de la Puente Rakosnik
Col. Infant Jesús
Barcelona
7
Maria Sallent Moral
Escola Tecnos
Terrassa
8
Anna Agràs Guàrdia
Institut Baix Camp
Reus
9
Janira Rodríguez Valero
Institut Rovira Forns
Santa Perpètua de Mogoda
10
María Domínguez Gómez
Col·legi Aura
La Canonja
11
Sakhinia R. Salagean
Institut Ciutat de Balaguer
Balaguer
12
Marc Ribera Baraut
Escola Xarxa
Berga
13
Nora Vila Gutiérrez
Escola La Salle
Girona
14
Emma Tarragón Marriott
Escola Sil
Barcelona
15
Maria Recasens Esparraguera
Escola La Salle
Cassà de la Selva
 
Al concurs, adreçat a alumnes de 2n d’ESO, aquest any hi han participat un total de 376 escoles i 1.865 alumnes d’arreu de Catalunya. El tema del relat, que va proposar el Departament d’Ensenyament, ha estat: “Si no hagués estat per aquell viatge...”. La prova de la redacció del relat es va dur a terme el 6 d’abril a diferents punts de Catalunya i el 8 de juny es van entregar els 90 premis territorials, de la primera selecció que preveu el concurs, a Port Aventura.
 
En relació als premis que s’han lliurat als quinze finalistes, els classificats entre el primer i el cinquè lloc han rebut un iPad i els classificats entre el sisè i el quinzè lloc, una tauleta digital. Els professors dels quinze finalistes han rebut un xec regal d’un establiment comercial. A més, el primer classificat, guardonat amb el primer premi de relat breu, ha estat premiat amb un xec regal d’un establiment comercial, i, la seva escola, amb un ordinador portàtil. Tots els alumnes han rebut una placa commemorativa.
 
El Premi l’organitzen COBEGA juntament amb el Departament d’Ensenyament i Coca-Cola i té com a objectiu promoure el desenvolupament de l’expressió escrita i la lectura entre els estudiants.
 
12 de juny de 2013
 
 

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 2138